Avatar
28 January 2019 - Yvonne Moolenaar plaatste:

Nog enkele regio’s gezocht voor Actieprogramma weer Thuis!

Het Actieprogramma Weer Thuis is een samenwerkingsverband van Aedes, VNG, Federatie Opvang, RIBW Alliantie, GGZ Nederland en het Leger des Heils. De belangrijkste doelstelling van het programma: de uitstroom verbeteren uit opvang, beschermd wonen en GGZ, blijf onverminderd van kracht.

De resultaten van het actieprogramma Weer Thuis! zijn tot dusver zeer positief. Naast verbetering in afspraken over uitstroom en toewijzing woningen, kwamen er afspraken over het oplossen van knelpunten als oude (huur)schuld en het voorkomen van nieuwe schulden. Veel aandacht is er ook voor een goede instroom en integratie in de wijk. Het komende jaar worden tien nieuwe regio’s ondersteund. Er is nog ruimte voor enkele regio’s, dus we nodigen u graag uit.
Waaraan moet u voldoen om deel te nemen? We vragen u met de drie sleutelpartijen, gemeenten, corporaties en zorg/opvang aanbieders te zorgen voor een bestuurlijk drietal, dat actief aan de slag wil met dit vraagstuk, hierin wil investeren en gezamenlijk komen tot een verbetering in de regionale uitstroom. Daarbij bieden wij vanuit het Actieprogramma intensieve ondersteuning in het bijeenbrengen van partijen, analyse van de lokale/regionale problematiek en het vormgeven van afspraken. Op uitvoerend niveau wordt verder ondersteuning geboden door Platform 31. Lees hier voor meer informatie.

Een informatief gesprek kan natuurlijk geregeld worden. U kunt zich aanmelden bij Karen van Brunschot, k.vanbrunschot@opvang.nl of Erwin van Leeuwen, e.vanleeuwen@aedes.nl. Ook voor informatie kunt u bij hen terecht.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.