Avatar
31 January 2019 - Monique Strijdonck plaatste:

Belangrijke informatie over kwaliteitsstatuut GGZ

Op basis van de huidige privacywetgeving moeten zorgaanbieders toestemming geven voor het opslaan en doorgeven van persoonsgegevens uit hun kwaliteitsstatuut. Dit is vanaf vandaag mogelijk via de website GGZ Kwaliteitsstatuut. Ook kunnen zorgaanbieders vanaf vandaag hun kwaliteitsstatuut en de persoonsgegevens hierin actualiseren.

Zorgaanbieders die eerder een kwaliteitsstatuut hebben aangeboden, ontvangen vandaag een communicatiebericht van Mediquest (de TTP voor ontvangst, beheer en doorlevering van gegevens uit het kwaliteitsstatuut). In dit communicatiebericht staat uitgebreide informatie over de benodigde toestemmingen, de mogelijkheid het kwaliteitsstatuut te actualiseren en twee andere aspecten.

We raden aan dit communicatiebericht zorgvuldig te lezen en de noodzakelijke acties die beschreven staan uit te voeren.

Het communicatiebericht kunt u downloaden vanaf de website  GGZ Kwaliteitsstatuut en is tevens als bijlage aan dit bericht toegevoegd.

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de helpdesk voor het kwaliteitsstatuut van Mediquest.  Bij voorkeur via mail naar helpdesk@ggzkwaliteitsstatuut.nl.  Telefonisch kan ook op telefoonnummer 088-1263915. De helpdesk is bereikbaar op maandag en donderdag van 10:00 tot 12:00 uur en 13:00 en 15:00 uur. 

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met uw eigen beroeps- of branchevereniging. Contactgegevens hiervan staan in het communicatiebericht.

  • Avatar
    20 February 2019 - Monique Strijdonck zei:

    Ter aanvulling op bovenstaand bericht: informatie op de website Kiezen in de ggz is afkomstig van verschillende bronnen, bijvoorbeeld van Thuisarts.nl, Zorgweb en het AGB-register. De toestemmingsverklaring voor het beschikbaar stellen van gegevens ten behoeve de website “Kiezen in de ggz” in bovenstaand bericht, betreft alleen gegevens uit het kwaliteitsstatuut van zorgaanbieders, geen gegevens afkomstig uit eventuele andere bronnen.

    Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.