Avatar
13 February 2019 - Tilly Zwanenburg plaatste:

Ambulant Hulpverlener / Jeugdzorgwerker B voor het Intergraal Jongeren Team in Haarlem

Voor het Integraal jongeren team Haarlem zijn we op zoek naar een Ambulant Hulpverlener (24 tot 32 uur per week) die houdt van pionieren.

Kenter combineert specialistische jeugd- en opvoedhulp en jeugd-GGZ. Ook bieden wij maatschappelijke opvang. Hiermee hebben wij een uniek aanbod van jeugdhulp met een breed palet aan speciale diensten. Wij combineren kennis en methoden uit de jeugdpsychiatrie, ontwikkelingspsychologie en orthopedagogiek. Door die bijzondere integratie van opvoedhulp en psychische hulp kunnen we kinderen en gezinnen maximaal en op maat ondersteunen.

Het Integraal Jongeren Team Haarlem biedt vanaf januari 2019 gecombineerde specialistische jeugd- en opvoedhulp en specialistische GGZ hulp aan jongeren (12+) en gezinnen in de regio Zuid Kennemerland. Het team bestaat uit ambulant hulpverleners, GZ-psychologen, een orthopedagoog, psychotherapeut, systeemtherapeut, een basispsycholoog en daarnaast een kinder- en jeugdpsychiater. Samenwerking met verwijzers en collega zorgaanbieders is uiteraard belangrijk. Hulp wordt thuis, op school of in de wijk of op een locatie van Kenter Jeugdhulp geboden.

Het Integraal Jongeren team gaat gevormd worden uit de huidige Ambulante Multifocale Teams en de (specialistische) polikliniek JGGZ. Het team gaat in 2 subteams werken op de locaties Haarlem en Santpoort, de vacature heeft als standplaats Haarlem. Wij zijn op zoek naar een ambulant hulpverlener die floreert binnen veranderingsprocessen en er tegen kan dat er naar nieuwe structuren gezocht moet worden. Iemand die creatief en clientgericht mee kan denken in de nieuwe ontwikkelingen en een bijdrage kan leveren aan een goed werk- en leerklimaat binnen het team. Wij zijn specifiek op zoek naar iemand die kennis en ervaring over/met ASS met zich meebrengt.

De functie

De belangrijkste taken van een ambulant hulpverlener zijn

• Het op indicatie verlenen van methodische behandeling en begeleiding van gezinssystemen;

• Een belangrijke bijdrage leveren aan het hulpverleningsproces, in nauwe samenwerking met de andere disciplines uit het team;

• Deelnemen aan werkoverleg, MDO, startgesprekken, evaluatiebesprekingen, (mede) opstellen van hulpverleningsplannen;

• Het onderhouden van interne- en externe contacten met hulpverleners van bij het gezin betrokken organisaties o.a. CJG’s ;

Er wordt onder andere gewerkt vanuit de systeemgerichte- en oplossingsgerichte benadering en er wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van Video-Home Training (VHT) in de behandeling. Binnen het team in Haarlem gaat daarnaast de methodiek MDFT ingezet worden. MDFT, oftewel Multidimensionele Familie Therapie, biedt hulp aan jongeren met uiteenlopend, vaak meervoudig, probleemgedrag.

Wij vragen

Een afgeronde HBO- opleiding (bijvoorbeeld MWD of SPH) en ervaring in het werken met gezinssystemen. Registratie bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is verplicht. Je bent flexibel en stressbestendig, geeft grenzen aan, gaat uit van de eigen kracht van de cliënt en werkt outreachend en zelfstandig. Je denkt in mogelijkheden en oplossingen. Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Een opleiding Intensieve Ambulante Gezinsbegeleiding en/of Videohometraining en/of training Signs of Safety een pré. Je bent in het bezit van een auto.

Ons aanbod

Wij bieden een uitdagende functie binnen een collegiale en ondersteunende werksfeer met veel mogelijkheden voor het bevorderen van je eigen deskundigheid. Arbeidsvoorwaarden conform CAO Jeugdzorg schaal 9 (min. € 2.503,43 en max. € 3.739,00 bruto per maand op fulltime basis). Dit betreft een dienstverband voor de duur van 1 jaar met zicht op een vast dienstverband. Voor indiensttreding vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag.

Informatie & sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Wendy Bruschke, (tel: 088-2434018). Wij stellen het zeer op prijs als je solliciteert. Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat.  Je kunt online reageren op deze vacature zolang deze vacature openstaat via deze link: https://kenterjeugdhulp.nl/vacatures/2184327/

 

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

 

 

13 February 2019  -  27 February 2019
Ambulant Hulpverlener / Jeugdzorgwerker B voor het Intergraal Jongeren Team in Haarlem
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.