Avatar
21 February 2019 - Gerard van Unen plaatste:

Afronding NZa uitvoeringstoets integrale bekostiging van behandeling in Wlz

Waarom een uitvoeringstoets?

In opdracht van het ministerie van VWS heeft de NZa, met het oog op de toegang tot de Wlz voor de ggz, onderzoek gedaan naar de impact van het integraal bekostigen van behandeling in de Wlz door middel van een integrale prestatie, in lijn met het advies van het Zorginstituut Nederland hierover. De NZa heeft gedurende de afgelopen maanden uitgebreid gesproken met experts uit het werkveld en heeft toen besloten om ook vier alternatieve bekostigingsmodellen tegen het licht te houden en de impact daarvan te onderzoeken.

Consultatie

GGZ Nederland, de RIBW Alliantie en Federatie Opvang hebben, na overleg met bestuurders van de betrokken zorgaanbieders uit het werkveld, gezamenlijk gereageerd op de uitvoeringstoets van de NZA. Zodra de officiële reactietermijn van VWS verstreken is, zullen we onze inhoudelijke reactie publiceren. Dat doen we op GGZ Connect en via de andere voor ons gebruikelijke communicatiekanalen.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.