Avatar
28 February 2019 - José Weststrate plaatste:

Webinar 21 maart: IPS onderzoekssubsidie (SZW) voor mensen met Common Mental Disorder

Individuele Plaatsing en Steun is een bewezen effectieve methode om mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) aan het werk te helpen. Vanaf 1 april 2019 treedt een nieuwe ministeriële regeling in werking om Individuele Plaatsing en Steun (IPS) ook beschikbaar te maken voor mensen met zogenaamde Common Mental Disorders (CMD, lichtere psychische aandoeningen). De aanvraagperiode loopt van 1 april t/m 28 november 2019.

Het ministerie van SZW stelt een subsidie beschikbaar waarmee 200 trajecten kunnen worden uitgevoerd voor deze de CMD doelgroep. De duur van deze IPS-trajecten is twee jaar, met de mogelijkheid van verlenging met één jaar. Gemeenten kunnen via GGZ-instellingen die IPS aanbieden bij UWV IPS-subsidie aanvragen voor bijstandsgerechtigden die hiervoor in aanmerking komen. Om zo veel mogelijk gemeenten in staat te stellen om gebruik te maken van de regeling, mag per gemeente subsidie voor maximaal vijf IPS-trajecten worden toegekend.

Op 21 maart van 11 – 12 uur organiseert de Programmaraad een webinar waarbij de regeling uitgebreid wordt toegelicht. Meld u hier aan.

Meer weten over ontwikkelingen op het gebied van IPS? klik hier

Bron: Programmaraad

28 February 2019  -  22 March 2019
 • Avatar
  25 April 2019 - José Weststrate zei:

  De regeling zal per 1 mei a.s. ingaan. Volgende week zal er berichtgeving komen via ggz-connect en samen voor de klant, dan wordt ook de publicatie in de Staatscourant verwacht.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  26 April 2019 - Aga van Nijnanten zei:

  @José Weststrate Kan iemand met een EPA ook zelf naar een dergelijke plek vragen in zijn gemeente of kan alleen een GGZ instelling/behandelaar dit doen?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  6 May 2019 - José Weststrate zei:

  Hoi Aga, dat gaat i.p. via de GGZ. Voor mensen uit de EPA doelgroep dan geldt dat zij een uitkering van UWV moeten hebben en aanvraag loopt inderdaad via de ggz-instelling waar cliënt in behandeling is. Cliënt kan wel zelf vragen aan behandelaar of hij/zij in aanmerking komt. De regeling is hier te vinden zoek.officielebekendmakingen.nl/…

  Voor CMD doelgroep dit is van zowel mensen met een uitkering via de gemeente of via UWV Het kan ook gebeuren dat een gemeente een ggz-instelling benaderd omdat zij een klant hebben die een IPS traject zou willen (echter niet alle ggz instellingen bieden IPS)
  de regeling voor CMD is hier te vinden ggz-connect.nl/bericht/12256/…

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.