Avatar
28 February 2019 - José Weststrate plaatste:

Webinar 21 maart: IPS onderzoekssubsidie (SZW) voor mensen met Common Mental Disorder

Individuele Plaatsing en Steun is een bewezen effectieve methode om mensen met een ernstige psychische aandoening (EPA) aan het werk te helpen. Vanaf 1 april 2019 treedt een nieuwe ministeriële regeling in werking om Individuele Plaatsing en Steun (IPS) ook beschikbaar te maken voor mensen met zogenaamde Common Mental Disorders (CMD, lichtere psychische aandoeningen). De aanvraagperiode loopt van 1 april t/m 28 november 2019.

Het ministerie van SZW stelt een subsidie beschikbaar waarmee 200 trajecten kunnen worden uitgevoerd voor deze de CMD doelgroep. De duur van deze IPS-trajecten is twee jaar, met de mogelijkheid van verlenging met één jaar. Gemeenten kunnen via GGZ-instellingen die IPS aanbieden bij UWV IPS-subsidie aanvragen voor bijstandsgerechtigden die hiervoor in aanmerking komen. Om zo veel mogelijk gemeenten in staat te stellen om gebruik te maken van de regeling, mag per gemeente subsidie voor maximaal vijf IPS-trajecten worden toegekend.

Op 21 maart van 11 – 12 uur organiseert de Programmaraad een webinar waarbij de regeling uitgebreid wordt toegelicht. Meld u hier aan.

Meer weten over ontwikkelingen op het gebied van IPS? klik hier

Bron: Programmaraad

28 February 2019  -  22 March 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.