Avatar
4 March 2019 - I. van Baalen plaatste:

Gebruik van beelden en symbolen in je contact met (hoogsensitieve) cliënten in de jeugdzorg en hulpverlening

Je werkt met gezinnen of cliënten die in pittige situaties verkeren. Multiproblematiek heeft gezorgd voor verslagenheid, angst, weerstand of machteloosheid. Mensen weten niet meer hoe ze uit een neerwaartse spiraal moeten komen, het lijkt wel alsof ze steeds meer beren op de weg zien en daardoor 'bevriezen' in plaats van overgaan tot actie.

Aan jou de taak om goed contact op te bouwen, een gedragsverandering proberen te bewerkstelligen of onderlinge communicatie in een gezin vlot te trekken. Maar hoe pak je dat aan? En maakt het daarbij uit of cliënten hooggevoelig zijn? (Hoe) Kun je daar rekening mee houden?

Inhoud & Opzet
We beginnen deze dag met een het thema hooggevoeligheid. Je leert wat het precies inhoudt en krijgt handvatten om hooggevoelige cliënten te herkennen en in gesprek te gaan over valkuilen als slachtoffer-denken en rejection sensitivity.

Na de lunch leer je de methodiek Beschermen zonder Woorden toepassen. Met BzW gebruik je beelden, symbolen, tekeningen en spreekwoorden om verbinding te maken met je cliënten en hen inzicht te geven in de situatie waarin ze zich bevinden. Cliënten ervaren de noodzaak om hun gedrag of onderlinge communicatie aan te passen sterker omdat beelden meer 'binnen komen'. Zo kun je sneller stappen zetten in het hulpverleningsproces. 

Praktische info
In totaal krijg je voor het bijwonen van deze dag 7 punten van het SKJ
- voor het dagdeel Hoogsensitiviteit: 3 SKJ-punten
- voor het dagdeel Beschermen zonder Woorden: 4 SKJ-punten

Kosten & korting
Tot 19 april geldt het vroegboektarief. De kosten voor deelname bedragen EUR 219,- p.p. ex btw. Meld je je tegelijkertijd aan met een collega, dan geldt voor jullie beiden het kortingstarief van EUR 199,- p.p. ex btw.

Vanaf 19 april bedragen de kosten voor deelname EUR 245,- p.p. ex btw en is het tarief met de collegakorting EUR 225,- p.p. ex btw.

Informatie: www.saha-hsk.nl/beeldenensymbolen

24 May 2019  -  24 May 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.