Avatar
12 March 2019 - Djieuwke Verseput plaatste:

Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd zoekt regio-ambassadeurs voor meerdere regio's

Het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) zoekt  regio-ambassadeurs uit de kringen van branches en beroepsgroepen voor de regio's Friesland, Groningen en Drenthe; Overijssel; Zuid-Holland; Utrecht & Flevoland en Limburg. 

De mensen die wij zoeken hebben al een flink netwerk en zijn gewend om ergens op af te stappen. Wat hen drijft is dat ze echt verschil willen maken voor kinderen en gezinnen en hun passie en verbindende vaardigheden willen inzetten om te bouwen aan een lerend jeugdstelsel, waarin de zorg voor kinderen en gezinnen elke dag beter wordt. Het OZJ biedt de kans om dit drie jaar lang met een enthousiast team samen met de jeugdregio’s te doen, met focus op de transformatie-opgaven die prioriteit hebben.

Heb je belangstelling? Zie hieronder de volledige vacaturetekst en benodigde contactgegevens. We zien graag reacties tegemoet!

Vacature:

Wil jij werken aan het merkbaar en meetbaar verbeteren van de jeugdhulp, jeugdbescherming en jeugdreclassering? Wil jij het eerste aanspreekpunt zijn van het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) voor jeugdregio’s, jeugdaanbieders of cliënten? Dan zijn we op zoek naar jou!

Regio-ambassadeur Zorg voor de Jeugd (8 uur)

Het OZJ is op zoek naar regio-ambassadeurs voor de volgende regio’s:

 • Friesland, Groningen en Drenthe
 • Overijssel
 • Zuid-Holland
 • Utrecht & Flevoland
 • Limburg

Wat ga je doen:

Als regio-ambassadeur ben je het eerste aanspreekpunt voor jeugdhulpaanbieders en jeugdhulpprofessionals over het actieprogramma Zorg voor de Jeugd. Jouw doel is om een lerend netwerk te creëren binnen en tussen jeugdregio’s, je draagt daartoe actief de doelen van het actieprogramma Zorg voor de Jeugd uit. Je bent de verbinding tussen regio’s onderling, maar ook tussen regio’s en landelijke partijen. Je bent voor 8 uur per week verbonden aan het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd, daarnaast werk je als orthopedagoog, jeugdpsychiater of jeugdpsycholoog (in dienst of als vrijgevestigde) of in een beleids-/managementfunctie bij een jeugdhulpaanbieder.

Als regio-ambassadeur ben je verbonden aan een aantal jeugdregio’s in Nederland. De professionals uit deze regio’s weten jou te vinden met vragen. Om die te beantwoorden breng je hen zo nodig in contact met andere regio’s of kennisinstituten. Je ondersteunt jouw regio’s bij de uitvoering van de transformatieplannen. Daarbij heb je oog voor het samenwerken in ‘de gouden driehoek’ van cliënt – gemeente – professional en het werken met de ontwikkelcirkel. Je houdt zicht op de voortgang door middel van monitoring en signaleert en spreekt regio’s aan waar nodig. Je wordt als regio-ambassadeur ondersteund vanuit het coördinatieteam van het OZJ en kunt gebruik maken van aanvullende expertise uit de specialistenpool.

Wat neem jij mee:

 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het jeugddomein als orthopedagoog, jeugdpsychiater of jeugdpsycholoog of in een beleids-/managementfunctie in een van de genoemde regio’s;  
 • Je hebt een brede blik op en kennis van de regionale ontwikkelingen in het jeugddomein;
 • Je bent in staat om over je eigen organisatiebelang heen te kijken en te denken;
 • Je bent een natuurlijk aanspreekpunt en sparringpartner;
 • Je hebt een groot regionaal netwerk en weet partijen aan elkaar te verbinden;
 • Je draagt van elkaar leren in woord en daad uit.

Dit bieden wij je:

 • Je wordt gedetacheerd met behoud van je eigen arbeidsvoorwaarden (indien je in loondienst bent) of je krijgt een overeenkomst voor gemiddeld 8 uur per week (indien je als vrijgevestigde werkt);
 • Je krijgt een grote mate van zelfstandigheid en ruimte om zelf te bepalen hoe je het regio- ambassadeurschap invult, zolang het bijdraagt aan een lerend jeugdstelsel en de doelen van Zorg voor de Jeugd;
 • Je werkt 8 uur per week in het hart van de landelijke en regionale jeugdhulpontwikkeling en maakt deel uit van een bevlogen ondersteuningsteam bestaande uit intrinsiek gedreven mensen;
 • Je werkt in een levendig en enthousiast netwerk van zo’n 20 regio-ambassadeurs dat onderling veel kennis uitwisselt;
 • Een maandelijkse bijeenkomst met je mede regio-ambassadeurs waarin je de ontwikkelingen in het jeugddomein bespreekt en kunt sparren met je collega-ambassadeurs;

Wie zijn wij?

Het ondersteuningsteam werkt aan de doelen uit het programma Zorg voor de Jeugd; een gezamenlijk initiatief van de gezamenlijke branches Zorg voor de Jeugd, de cliëntorganisaties, de gezamenlijke beroepsgroepen, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de ministeries van VWS, J&V en OCW. De branche (gespecialiseerde) Zorg voor Jeugd bestaat uit de brancheorganisaties Jeugdzorg Nederland, GGZ Nederland, VGN en VOBC. De professionals in het brede jeugddomein worden vertegenwoordigd door de gezamenlijke beroepsverenigingen NIP, BPSW, NVO, BV Jong, LVVP, FVB, NVvP, AJN, V&VN en LHV.

De positie van het OZJ wordt gekenmerkt door relaties met een breed scala aan stakeholders die zeer uiteenlopende belangen hebben. We zijn een lerend team, dat werkt vanuit een ‘groei-mindset’. Onze ambitie is ‘Elke dag beter’. Dat geldt zowel voor de jeugdregio’s als voor onszelf. We stellen ons daarom continu de vraag waar we staan, wat we kunnen verbeteren en of we met de goede dingen bezig zijn.

Goed om te weten:

Voor meer informatie kun je terecht bij Jan Visscher, secretaris BGZJ. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 06 13 20 33 91 en email: jvisscher@vgn.nl

Ben je geïnteresseerd, mail dan een korte persoonlijke motivatie en je cv uiterlijk donderdag 14 maart onder vermelding van “Regio-ambassadeur OZJ” naar jvisscher@vgn.nl Geef daarbij duidelijk aan voor welke regio je regio-ambassadeur zou willen zijn.

 

12 March 2019  -  29 March 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.