Avatar
14 March 2019 - Mobiliteitscentrum ProPersona plaatste:

Psychiater en Programmaleider Ouderen KVBO 2019/090

Enthousiaste psychiater/programmaleider met affiniteit voor ouderen die ons multidisciplinaire team komt versterken!

Wat ga je doen?

Je vervult een belangrijke rol als regiebehandelaar in de patiëntenzorg en werkt multidisciplinair samen.
Je bent verantwoordelijk voor intakes, indicatiestelling, onderzoek en behandeling van opgenomen patiënten en superviseert arts assistenten. Je bent een belangrijke schakel in de keten met opnamekliniek, ambulante teams en verwijzers. Je hebt een stevige rol in het meedenken en het verder opbouwen en vormgeven van de behandeling.
Je bent als achterwacht in de 24 uurs dienst beschikbaar voor de diensten buiten kantoortijden. Binnen kantoortijd vervang je indien nodig de collega psychiaters.
Naast de baan als psychiater vervul je de functie van programmaleider waarin je een bijdrage levert aan het ontwikkelen en ondersteunen van het zorgprogramma Ouderen en methodische werkwijze, gericht op het verhogen van het behandeleffect en cliënttevredenheid. Functioneel aansturen en bewaken van de uitvoeren van de uitvoering van het zorgprogramma en het aanspreken van behandelaren die niet conform zorgpad werken of die niet methodisch werken.
Je bent onderdeel van het management team van KVBO, naast 3 zorgmanagers.

Waar ga je werken?

Kliniek voortgezette behandeling Ouderen (KVBO) is een klinische afdeling binnen Pro persona voor behandeling van  ouderen in Wolfheze. Wij behandelen circa 123 patiënten, verdeeld over zes naar zorgklimaat ingerichte units.
De behandeling is gericht op stabilisatie van symptomen en bevorderen van de kwaliteit van leven, zodat de patiënt uiteindelijk weer buiten de GGZ kan gaan wonen. Dit betekent dat we veel belang hechten aan een goede samenwerking met de ambulante en klinische afdelingen van Pro Persona, en met externe ketenpartners zoals RIBW en verpleeghuizen.
Er worden globaal twee verschillende behandelmilieus aangeboden, met een wisselende mate van structuur en toezicht. Kenmerkend voor de ouderenpsychiatrie is de wisselwerking tussen de psychiatrische problematiek en de somatische comorbiditeit, de cognitieve achteruitgang en de levensfase problematiek. De doelgroep van KVBO kenmerkt zich door ernstige psychiatrische aandoeningen vaak in combinatie met somatiek, cognitieve stoornissen, gevaarscriteria en gedragsproblemen met een onvoorspelbaar karakter.

KVBO is volop in beweging om de transitie van een langdurige zorgafdeling naar een behandelafdeling vorm te geven. Verbeteren van de kwaliteit van leven en gebruik maken de krachten van patiënten vinden we belangrijk, dit vormt het uitgangspunt van onze behandeling. De behandeling is rehabiliterend, focusgericht en is in principe eindig.

In het multidisciplinair team werken naast collega psychiaters ook een specialist ouderengeneeskunde, GZ psycholoog, verpleegkundig specialist, maatschappelijk werk, klinisch geriater, arts assistenten al dan niet in opleiding tot ouderenpsychiater of klinisch geriater. De sfeer is collegiaal en er is een vruchtbaar opleidingsklimaat.
Pro Persona Wolfheze maakt onderdeel uit van de Pro Persona Groep; een  op ontwikkeling gerichte GGZ-instelling in Gelderland, met meer dan 3.000 medewerkers in Arnhem, Ede, Lunteren, Nijmegen, Tiel, Veenendaal en Wolfheze. We behandelen cliënten zoveel mogelijk thuis. Alleen als het écht niet anders kan, nemen we op.

Wat vragen we van jou?

• Je beschikt over een afgeronde opleiding in het medisch specialisme psychiatrie; bij voorkeur met aantekening ouderenpsychiatrie;
• je bent BIG-geregistreerd en ingeschreven in het Nederlands Specialistenregister in het gevraagde specialisme;
• je beschikt over een AGB-code;
• je beschikt over kennis en ervaring op het gebied van de gezondheidswetgeving;
• je hebt kennis van cliënten/patiëntenzorg en de betreffende ontwikkelingen en vertaalt deze naar de dagelijkse gang van zaken;
• je hebt inzicht in het functioneren van de organisatie en bent bekend met de voor de organisatie geldende regelgeving;
• je bent in staat zelfstandig beslissingen te nemen ten aanzien van diagnostiek en behandeling van cliënten/patiënten, het opstellen van behandelplannen en het medicatiebeleid;
• je hebt een inspirerende/coachende stijl van aansturen, het vermogen tot overbruggen van tegenstellingen en je kunt gezag uitoefenen;
• je bent oplettend bij de observatie van patiënten, de interpretatie van gezondheidsklachten/symptomen en de werking van geneesmiddelen tijdens de uitvoering van de psychiatrische behandelingen evenals bij het vervullen van de wettelijke taken en de adviestaken.
Opleidingsniveau: WO
Beroepsregistratie: AGB-code, BIG-registratie.

Wij bieden

Wij bieden een dienstverband van 36 uur voor onbepaalde tijd.
FWG AMS €5013,00- €8760,00
Werkdagen in overleg
Goede secundaire arbeidsvoorwaarden conform geldende CAO GGZ, mogelijkheden voor bijscholing en regelingen voor fiets, sportabonnement en pc-privé.

Meer weten?

Voor informatie kun je contact opnemen met Natasja Simonis, zorgmanager, 06 52 55 97 20

Procedure en reactietermijn

De vacature wordt tegelijk intern en extern gepubliceerd. Interne en externe sollicitaties zullen tegelijkertijd in behandeling worden genomen, waarbij interne kandidaten voorrang hebben boven externe kandidaten. Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Je solliciteert via onze website:

https://werkenbij.propersona.nl/vacaturebeschrijving/psychiater-en-programmaleider-mcz-kvbo-2019-090

Reactie termijn

30 april 2019

14 March 2019  -  30 April 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.