Avatar
4 April 2019 - Anne Wil Roza plaatste:

Standaardadministratieprotocollen i-Sociaal Domein beschikbaar

Samen met gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers heeft het Ketenbureau i-Sociaal Domein twee landelijke standaard administratieprotocollen (SAP) opgesteld, één voor de inspanningsgerichte – en één voor de outputgerichte uitvoeringsvariant. De nieuwe protocollen leveren een bijdrage aan het verminderen van de administratieve lasten in het Sociaal Domein. Het is de bedoeling dat deze administratieprotocollen standaard deel gaan uitmaken van de overeenkomsten die zijn gesloten tussen gemeenten en zorgaanbieders. 

Bovendien is de inhoud van de protocollen bepalend voor verdere stroomlijning van de iJW- en iWmo-berichtenstandaarden. Het merendeel van de gemaakte keuzes in de administratieprotocollen vereist wijzigingen binnen de i-Standaarden. Deze wijzigingen zijn niet vandaag op morgen gerealiseerd. Bovendien zal aan gemeenten, aanbieders en softwareleveranciers een realistisch tijdpad geboden moeten worden om deze afspraken te verwerken in hun processen en systemen. Wat realistisch en haalbaar is, wordt, in samenwerking met het Ketenbureau iSD en het Zorginstituut,  nader onderzocht met gemeenten, zorgaanbieders en softwareleveranciers.

Voordat de protocollen op 13 juni a.s. door de Stuurgroep iSD worden bekrachtigd, worden de achterbannen van de brancheorganisaties gevraagd kennis te nemen van de inhoud van de protocollen en deze te omarmen. De protocollen en de toelichting, waarin de gemaakte keuzes, de beoogde effecten en de praktische invoering van de protocollen worden beschreven, zijn toegevoegd. In de tussentijd werkt het Ketenbureau met partijen verder aan een SAP voor de taakgerichte uitvoeringsvariant.   

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.