Avatar
15 April 2019 - Monique Strijdonck plaatste:

Centrale informatie-uitvraag curatieve ggz

Zorgverzekeraars vragen ggz aanbieders jaarlijks om basisinformatie aan te leveren over hun instelling of praktijk. Om de administratieve belasting voor zorgaanbieders te beperken, vragen zorgverzekeraars deze informatie vanaf dit jaar nog maar één keer per jaar centraal uit. Vektis coördineert deze informatie-uitvraag en heeft aanbieders die dit betreft recent via mail hierover geïnformeerd. Doordat deze informatie voortaan centraal bij Vektis wordt vastgelegd, hoeven zorgaanbieders deze gegevens niet elke keer apart bij de verschillende zorgverzekeraars aan te leveren en maken alle zorgverzekeraars gebruik van dezelfde actuele informatie. Zorgaanbieders kunnen ook tussentijds wijzigingen doorvoeren.

Vanaf maandag 15 april is het mogelijk om informatie-uitvraag in de vragenlijst te controleren, in- of aan te vullen. Het is belangrijk dat zorgaanbieders dit vóór 1 juni doen. Zorgverzekeraars gebruiken de informatie uit de vragenlijst onder andere bij het sluiten van overeenkomsten met zorgaanbieders.

Meer informatie staat in het mailbericht van Vektis dat is bijgevoegd bij dit bericht, deze link naar het stappenplan of kunt u vinden via deze link naar de veelgestelde vragen over het invullen van de vragenlijst. De veelgestelde vragen over de informatie-uitvraag algemeen beginnen op ongeveer 1/3 van de webpagina, specifiek voor de ggz ongeveer halverwege de webpagina.

GGZ Nederland heeft in het proces meegekeken. Hierbij hebben we onder andere aandacht gevraagd om de uitvraag zo eenvoudig mogelijk te houden en verder dat zorgverzekeraars de uitvraag bij de zorginkoop zo beperkt mogelijk houden.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.