Avatar
8 June 2019 - Beverley Rose plaatste:

Andreaspenning voor ‘baanbrekend werk’ in ggz

Psycholoog en onderzoeker Harrie van Haaster heeft donderdag de Andreaspenning ontvangen wegens zijn ‘baanbrekende werk’ in de gezondheidszorg.

Van Haaster zette zich vanaf 1980 in om de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam te verbeteren. De psycholoog, die promoveerde op een proefschrift over cliëntenparticipatie, richtte in 1995 het Instituut voor Gebruikersparticipatie en Beleid (IGPB) op. Het IGPB doet onderzoek, organiseert opleidingen en zet praktijken op waar gebruikers zélf de regie hebben, zodat mensen weer ‘volwaardig kunnen meedoen’ aan de maatschappij.

Daarnaast zette Van Haaster, in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam, twee opleidingen op voor ervaringsdeskundigheid. “Met een lijst van ruim zestig publicaties droeg Van Haaster bij aan een positieve beeldvorming van mensen met een psychiatrische aandoening,” aldus de gemeente Amsterdam.

De Andreaspenning wordt toegekend aan personen die ‘grote prestaties’ hebben verricht op sociaal, cultureel maatschappelijk of economisch gebied voor Amsterdam en voor personen die zich als vrijwilliger minimaal tien jaar hebben ingezet voor een maatschappelijk doel.

Bron: https://www.parool.nl/amsterdam/psycholoog-van-haaster-ontvangt-andreaspenning-voor-baanbrekend-werk-in-ggz~b06429df/?fbclid=IwAR0vY9WaLMXZXCQP1JoVCF_dJ0HXQXtQmp0y465iSxNEq_div4aLc0l8rRQ&referer=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F&utm_campaign=shared_earned&utm_medium=social&utm_source=facebook

Andreaspenning voor ‘baanbrekend werk’ in ggz
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.