Avatar
28 June 2019 - Anton van Balkom plaatste:

Rookvrije zorg

In september start voor de zesde maal in Nederland de campagne 'Stoptober, 28 dagen niet roken!'. Het doel is om rokers te stimuleren om voor 28 dagen te stoppen met roken en daarvoor massale steun te organiseren. GGZ Nederland heeft in het Nationaal Preventieakkoord afgesproken dat alle aangesloten lidinstellingen in 2025 rookvrij zijn. Meedoen aan Stoptober is een mooie aanleiding om hiermee aan de slag te gaan.

Zorgprofessionals hebben een belangrijk aandeel gehad in het succes van Stoptober 2014, 2015, 2016, 2017 en 2018. De campagne voor dit jaar biedt een nieuwe manier om stoppen met roken met uw cliënten te bespreken en is uitstekend te combineren met een stopadvies en de bestaande richtlijnen voor behandeling van tabaksverslaving. Kijk op de website van het Trimbos instituut https://www.rokeninfo.nl/professionals/stoptober>  voor meer informatie, onder meer hoe u met minimale tijdsinvestering Stoptober kunt ondersteunen! Ook vindt u daar handige tips en middelen die u kunt gebruiken.

Wilt u verder praten over het rookvrij maken van uw instelling? Neem dan contact op met Anton van Balkom. Hij is namens GGZ Nederland de aanjager van rookvrije ggz. Hij geeft u advies en helpt u bij de implementatie van het rookvrij-beleid. Telefoonnummer: 06.20173185. Email: avbalkom@ggznederland.nl

28 June 2019  -   1 September 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.