Avatar
29 August 2019 - Yvonne Weijenhoven plaatste:

Symposium De Amsterdamse School - Dynamiek van stemming in de levensloop

Stemmingsstoornissen komen veelvuldig voor, van de vroege jeugd tot op oudere leeftijd. De Amsterdamse School heeft voor 2020 een programma gemaakt met als titel Dynamiek van stemming in de levensloop. Vanuit het perspectief dat stemmingsstoornissen lijken op complexe systemen die voortdurend in beweging zijn zullen diverse sprekers antwoord geven op onderstaande vragen:

Hoe ontwikkelen jongeren een depressie? Hoe kan een stemmingsstoornis worden behandeld met videogames? Hoe kunnen we vroeg helpen bij een dreigende depressieve ontwikkeling of het voorkomen van herhaling? Zijn er nieuwe inzichten ten aanzien van behandeling met antidepressiva in de zwangerschap? En hoe bouw je verantwoord antidepressiva af? Kunnen vetzuren helpen bij de behandeling van een depressie? Wat doe je bij therapieresistentie? Kunnen jongeren worden behandeld met ECT? Wat is bijzonder aan stemmingsstoornissen op oudere leeftijd?

Tijdens dit symposium staan de ontwikkeling, dynamiek, impact en behandeling van stemmingsstoornissen gedurende de levensloop centraal.

 

7 February 2020  -   7 February 2020
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.