Avatar
30 August 2019 - Beverley Rose plaatste:

De tweede lezingenmiddag 'Herstel en Filosofie'

De tweede lezingenmiddag: 1 november 2019

Tijd: 14.00 uur tot 17.00 uur (inloop vanaf 13.30 uur)

Plaats: De Zalen van Zeven, Boothstraat 7, Utrecht

Sprekers

Anne Speckens, hoogleraar psychiatrie Radboud Universiteit met als leeropdracht stemmings- en angststoornissen. Zij initieert en superviseert wetenschappelijk onderzoek naar de klinische effectiviteit en het werkingsmechanisme van mindfulness voor patiënten met psychische aandoeningen, lichamelijke ziekten en werkers in de gezondheidszorg zelf.

Kwok Wong, psychiater bij GGzE, neemt deel aan het POD-team en zoekt via mindfulness verdieping in aandacht, luisteren en daardoor echt contact maken met cliënten, naasten en medewerkers.

De lezing van Kwok Wong
Doen of meer (samen) zijn? In hoeverre kunnen we verdragen dat er verschillende opvattingen bestaan over herstel en psychische problemen? Peer-supported Open Dialogue (POD) is een zorgpraktijk gericht op het betrekken van het sociale netwerk, het bevorderen van dialoog en polyfonie en het verdragen van onzekerheid. Tijdens dialogische bijeenkomsten gaat het om luisteren. Niet alleen rationeel, maar ook lichamelijk en emotioneel in het hier en nu. Wellicht een vorm van compassievol samenzijn of een vorm van co-meditatie. Open Dialogue heeft geen wortels vanuit mindfulness, maar de kwaliteiten/waarden van mindfulness zijn essentieel voor een POD-ondersteuner waardoor POD als een mindfulness-geïnformeerde praktijk kan worden beschouwd. Deze lezing zal een verkenning zijn van verschillende stemmen en ervaringen vanuit de praktijk.

Zie:

https://www.kenniscentrumphrenos.nl/diensten/congressen/lezingen-herstel-en-filosofie-in-2019/

1 November 2019  -   1 November 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.