Avatar
20 February 2017 - Gerard van Unen plaatste:

Brief aan Tweede Kamer over de toegang tot de Wlz voor mensen met een psychische kwetsbaarheid

De gezamenlijke branches en belangenverenigingen hebben vandaag opnieuw een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de toegang tot de Wlz voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. In de brief vragen we om een versnelling van de uitvoeringstoets en het niet controversieel verklaren van dit onderwerp daags na de verkiezingen.

De brief is een vervolg op onze brief van december jl., die in het Algemeen Overleg over de Wlz aan de orde is gesteld (zie de bijlage). De Kamerleden Bergkamp (D66) en Keijzer (CDA) hebben toen een motie ingediend over het versnellen van de uitvoeringstoets, maar die motie aangehouden, omdat  staatssecretaris van Rijn de Kamer beloofde om de voortgang op dit dossier per brief aan de Kamer te rapporteren. Omdat de brief van de staatssecretaris niet op alle punten duidelijk was, hebben de branches en belangenverenigingen contact opgenomen met het ministerie van VWS. Naar nu blijkt zullen delen van de uitvoeringstoets op zijn vroegst begin volgend jaar kunnen worden afgerond. Dat vonden we te lang duren, omdat veel mensen hierdoor in het ongewisse blijven over hun toekomstperspectief.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.