Avatar
20 April 2017 - Arnoud Willemsen plaatste:

Ervaringen GGz RDG

Dag,

Sinds enkele maanden hebben we het procesdeel van het GGz Referentiedomeinenmodel v1.0.0 opgenomen in onze architectuurtool BlueDolphin en modelleren we processen met dit model als kapstok.

We gaan er dus ervaring mee opdoen. Is er een podium, bijvoorbeeld hier, waarop de ervaringen gedeeld kunnen worden?

 • Avatar
  24 April 2017 - Erwin Poppen zei:

  Dag Arnoud,
  Als een van de auteurs van het RDG ben ik natuurlijk verheugd dat het model wordt toegepast. Ervaringen die je opdoet met het gebruik van het model zijn zeer waardevol om het model bij de tijd te houden en steeds te blijven ontwikkelen. Op dit moment is het RDG qua beheer en daarmee dus ook qua klankbord voor gebruik niet goed belegd. Ik mis de nodige commitment uit de GGZ sector om (net als de ziekenhuizen hebben gedaan) het model levend te houden en te ontwikkelen.
  Daarom stel ik voor dat je je ervaringen in ieder geval met mij deelt, ik zal deze meenemen naar de andere auteurs en naar de discussie over hoe het model meer te borgen. Wat mij betreft dus: graag je ervaringen!

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  6 September 2017 - Arnoud Willemsen zei:

  @Erwin Poppen waar laten we een proces als 'Verzekeringen' en 'Subsidies' en 'Treasury' binnen het referentiemodel? Kan ik je overigens langs deze weg benaderen?

  Zie bijlage aub (modellering in Archimate met BlueDolphin).

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  7 September 2017 - Erwin Poppen zei:

  @Arnoud Willemsen dank voor je vraag. Ik kan me herinneren dat deze onderwerpen bij het tot standkomen van het model zijn besproken. In mijn optiek zou ik subsidies plaatsen in het domein 'Samenwerking'bij onderwijs of bij wetenschappelijk onderzoek als het om daaraan gerelateerde subsidies gaat of ze zouden onder Zorgprocesondersteuing kunnen vallen onder subdomein Onderhoud financier. Het ligt aan de aard van de subsidies in dat geval waar je ze logisch zou kunnen plaatsen.
  Treasury kun je in de huidige opzet het beste kwijt onder Financiƫle Administratie, indertijd vonden we dit een te specifiek deel om een eigen subdomein te geven, maar misschien is er aanleiding om dit te herzien. Verzekeringen is ook een lastige, de plek waar dit organisatorisch is ondergebracht kan wellicht helpen het aan een domein te koppelen?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  8 September 2017 - Arnoud Willemsen zei:

  Komende weken ga ik de financieel medewerkers interviewen om de processen nader in kaart te brengen. Je handvatten en aandachtspunten komen daarbij goed van pas, waarvoor dank!
  Tot maandag.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  11 April 2018 - Arnoud Willemsen zei:

  dag, sinds een half jaar nu al weer challenge ik de RDG af en toe in onze architectuur tool BlueDolphin bij de procesmodellering. Voorlopig kan ik stellen dat het nog steeds treffend is.

  Goed nieuws is dat we het procesmodel van de RDG gaan gebruiken om het verwerkingsregister voor de AVG te implementeren in de architectuur tool BlueDolphin. Daarmee hebben we alvast een slag geslagen dankzij de RDG.

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.