Avatar
31 May 2017 - Machteld Alsbach plaatste:

Model conflictregeling bij Governancecode Zorg 2017 online

In artikel 4.1.6 van de Governancecode Zorg 2017 is opgenomen dat zorgorganisaties beschikken over een schriftelijk vastgelegde regeling voor het handelen bij conflicten tussen de raad van toezicht en de raad van bestuur.

De vereniging van Brancheorganisaties Zorg (BoZ) heeft een voorbeeldregeling in lijn met het bepaalde in de Governancecode Zorg 2017 uitgebracht, die u via de link kunt downloaden.

Aanleiding voor de bepaling in de governancecode is dat conflicten tussen de raad van bestuur en de raad van toezicht verlammend kunnen werken op de governance van een zorgorganisatie. De kwaliteit van de zorg en de continuïteit van de zorgorganisatie kunnen zelfs in het geding komen als conflicten niet tijdig en professioneel worden opgelost.

Met de model conflictregeling geeft BoZ een handvat voor interne bespreking en vaststelling van een passende conflictregeling tussen raad van bestuur en raad van toezicht.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.