Avatar
13 June 2017 - Jonathan Douma plaatste:

GGZ NL verstuurt brief aan Kamer in aanloop naar AO tbs

GGZ NL heeft in aanloop naar het ao tbs een brief aan de Tweede Kamer gestuurd. In deze brief deelt GGZ NL haar zorgen over enkele recente ontwikkelingen in de forensische zorgsector. 

Belangrijk punt is de aanbestedingswetgeving, die vanaf volgend jaar ook geldt voor de forensische zorg. Hiermee verandert de methode van zorginkoop, waarbij GGZ NL vreest voor meer administratieve lasten, een negatief effect op de (toch al onder druk staande) tarieven en vermindering van kwaliteit van zorg. We vragen in onze brief om ruimte om te zoeken naar alternatieven voor de aanbesteding die beter recht doen aan de aard van de forensische zorg. 

De aanbestedingswetgeving komt in een tijd dat de forensische zorg vanuit tal van onderwerpen toch al onder druk stat. Administratieve regeldruk, een steeds zwaardere doelgroep en grote juridische complexiteit zorgen voor een hoge werkdruk en hebben negatieve gevolgen voor de veiligheid van personeel en patiënt.

De volledige brief is te downloaden in de bijlage.

13 June 2017  -   8 June 2019
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.