Avatar
20 July 2017 - Cassandra Van Den Berg plaatste:

Aanleveren veiligheidsindicatoren 15 juli - 1 oktober

Aanlevering indicatoren GGZ verslagjaar 2016

Binnen de GGZ zijn afspraken gemaakt over aan te leveren kwaliteitsindicatoren. Deze zijn vastgelegd op de Transparantiekalender van Zorginstituut Nederland.

De indicatorenset bestaat uit drie onderdelen: veiligheid, effectiviteit en cliëntervaring.

Effectiviteits- en cliëntervaringsindicatoren

De gegevens van effectiviteit en cliëntervaring worden (nog) niet bij het Zorginstituut aangeleverd. Vanwege de discussie over ROM heeft GGZ Nederland haar leden opgeroepen aanlevering van ROM gegevens aan SBG op te schorten.

Veiligheidsindicatoren

De aanlevering van veiligheidsindicatoren kan wel doorgang vinden, omdat deze niet worden geraakt door de discussie over ROM.

Vanaf 15 juli wordt de portal voor het aanleveren van de veiligheidsindicatoren geopend. U ontvangt hiervoor een uitnodiging van SBG rond 15 juli met een link naar een webenquête. Alle zorgaanbieders die een contract hebben met SBG ontvangen deze uitnodiging, ook indien de veiligheidsindicatoren niet op hen van toepassing zijn. Als dat het geval is, kunt u dát in de webenquête kenbaar maken.

De nieuwe deadline voor de aanlevering van de veiligheidsindicatoren is 1 oktober a.s..

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.