Avatar
22 July 2017 - Karik van Berloo plaatste:

Verzekerde nog altijd dupe van gegoochel met restitutiepolis

Er zijn verzekeraars die pas een vergoeding toekennen waar je recht op hebt nadat je piept dat je te weinig krijgt!”, aldus Van Berloo. “Zolang de kosten niet hoger zijn dan naar Nederlandse maatstaven redelijkheid passend zijn te achten heeft een restitutieverzekerde recht op een volledige vergoeding. Een verzekeraar die dit nalaat, pleegt wanprestatie richting zijn verzekerde.”

NZa: “In beginsel moeten zorgverzekeraars onder een restitutiepolis de hele behandeling vergoeden, tenzij de kosten buitenproportioneel zijn, maar dan heb je het over een factor tien hoger dan wat gangbaar is”, zegt een woordvoerster. “Als verzekerden niet het gehele bedrag vergoed krijgen dan moeten ze dat bij de NZa melden. Over de uitleg van de restitutiepolis op hun eigen websites hebben we de verzekeraars vorig jaar aangesproken en die aanwijzingen hebben ze toen opgevolgd.”

https://www.skipr.nl/actueel/id31190-verzekerde-nog-altijd-dupe-van-gegoochel-met-restitutiepolis.html

Verzekerde nog altijd dupe van gegoochel met restitutiepolis
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.