Avatar
27 July 2017 - Mieke Rijken plaatste:

Gezocht: online ondersteuningsprogramma’s gericht op werken met een aandoening of beperking

Veel mensen met een chronische ziekte of beperking willen graag werken, maar het is voor hen vaak niet eenvoudig om passend werk te vinden of aan het werk te blijven. Daarom doen we bij het NIVEL onderzoek naar effectieve vormen van ondersteuning hierbij en maken wij een interactieve website (ondersteuningswijzer) met daarop informatie over online ondersteuningsprogramma’s die mensen met een chronische ziekte of beperking kunnen helpen op het gebied van werk. Bezoekers van de ondersteuningswijzer kunnen straks eenvoudig achterhalen voor wie de programma’s bedoeld zijn, wat het doel ervan is, en of ze wetenschappelijk onderbouwd en effectief zijn.

Voor de ondersteuningswijzer zoeken we Nederlandstalige ondersteuningsprogramma’s die:

  • bedoeld zijn voor mensen met een chronische ziekte, aandoening of stoornis;

  • (ook) helpen leren om te gaan met beperkingen in arbeidssituaties of om problemen op dit gebied te voorkomen, verminderen of op te lossen;

  • gebruik maken van ICT;

  • en de gebruiker stimuleren of ondersteunen om zelf actie te ondernemen.

Kent of heeft u een online ondersteuningsprogamma dat mogelijk geschikt is? Vul dan de vragenlijst in. Wilt u deze e-mail ook doorsturen naar anderen die mogelijk (ook) zo’n ondersteuningsprogramma kennen of ontwikkelen? Hoe meer mensen op de hoogte zijn, hoe beter we geschikte programma’s kunnen verzamelen.

Aanmelden kan tot 15 augustus 2017.
 

Bij voorbaat hartelijk dank!
Iris de Putter (i.deputter@nivel.nl) en Mieke Rijken (m.rijken@nivel.nl), NIVEL

 

Deze inventarisatie maakt deel uit  van het project “Online interventies ter bevordering van de arbeidsparticipatie van mensen met een gezondheidsbeperking”. Dit project is een samenwerking tussen mensen met een beperking, het NIVEL, het Lectoraat Arbeid & Gezondheid van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, het RIVM-Centrum Gezond Leven en JKVG vzw. Het project wordt uitgevoerd met een onderzoekssubsidie van UWV.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.