Avatar
24 August 2017 - Marloes Jonkers plaatste:

Factsheet Rechten bij gegevensuitwisselingssystemen in de zorg

Per 1 juli 2017 is de Wet aanvullende bepalingen verwerking persoonsgegevens in de zorg (verder: de Wet) gedeeltelijk in werking getreden. Naar verwachting wordt het bijbehorende Besluit op 1 januari 2018 van kracht, maar dat is nog niet zeker.

Wij hebben de recente informatie in een ‘factsheet’ gezet, dat is een overzicht van:

 • de bepalingen die per 1 juli a.s. in werking zijn getreden en de bepalingen die drie jaar later in werking zullen treden;
 • het bijbehorend besluit met o.m. de verplichte aanstelling van een FG, functionaris voor de gegevensbescherming (naar verwachting per 1 januari 2018),
 • de verplichte FG volgend jaar (volgens de AVG, per 25 mei 2018) en
 • Vragen uit de praktijk

 

Advies GGZ Nederland: Aan de slag!

Veel van onze leden werken al met een FG. Indien u dit nog niet doet, stel zo snel mogelijk een FG aan. Gewoonweg omdat een dergelijke functionaris en deskundig 'spin in het web' binnen uw organisatie handig en verstandig is. Verder vergt het positioneren en inbedden van deze FG tijd, beleid en inzet.

De AP geeft ondersteuning via hun digitale dossier Functionaris voor de gegevensbescherming.

 

 • Avatar
  31 January 2018 - Peter Esselaar zei:

  Hallo Marloes, ik stel jullie uitwerkingen en concretisering van de wet en regelgeving zeer op prijs. Ik reageer wat laat op dit stuk omdat ik hem nu vind, nu ik mij aan het inwerken ben als FG.
  Vanuit de RIBW hebben wij voornamelijk te maken met de WMO en daarmee met gemeenten als financiers. Het zou mooi zijn als jullie die relatie ook zouden kunnen meenemen in jullie uitwerking omdat het naar mijn idee net weer een andere is dan die met verzekeraars.
  Met vriendelijke groet,
  Peter.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  7 February 2018 - Charlotte Karman zei:

  Beste Peter, graag denk ik met u mee. Ik heb u een bericht verzonden voor een belafspraak.
  met vriendelijke groet,
  Charlotte

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.