Avatar
29 August 2017 - Gerard van Unen plaatste:

Regionale beleidsplannen maatschappelijke opvang en beschermd wonen

Dit najaar stellen alle gemeenten hun regionale beleidsplan beschermd wonen en opvang vast. De RIBW Alliantie heeft het initiatief genomen om een analyse te laten maken van de regionale plannen beschermd wonen en opvang.

GGZ Nederland, de Federatie Opvang en MIND hebben zich hierbij aangesloten. We willen hiermee een bijdrage leveren aan de verdere implementatie van het advies van de commissie Dannenberg. Op basis van de uitkomsten van de analyse kunnen leden het gesprek aangaan met gemeenten, input leveren aan de verdere totstandkoming en implementatie van de regionale plannen en bespreken hoe zij in het vervolgtraject met gemeenten kunnen optrekken.

De branches kunnen op basis van de uitkomsten overstijgende uitdagingen inzichtelijk maken en samen met het Rijk en de VNG op zoek gaan naar werkbare oplossingen. Hebt u (een link naar) het regionale beleidsplan in uw regio, dan helpt u ons door dat te sturen naar ons secretariaat: nesseboom@ggznederland.nl  

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.