Avatar
31 August 2017 - Jonathan Douma plaatste:

Aanbesteding Forensische Zorg 2018 van start

De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft haar inkoopplan voor de forensische zorg in 2018 gepubliceerd. Dit jaar vindt de inkoop voor het eerst plaats middels aanbesteding, waardoor er voor zorgaanbieders het een en ander veranderd ten opzichte van de inkoopmethodiek van eerdere jaren.

DJI heeft voor de aanbesteding gekozen voor een Europese aanbestedingsvariant. Deze vindt plaats middels vier percelen: Klinische Zorg, Ambulante Behandeling, Ambulante Begeleiding & Verblijfzorg en Tbs Aanbesteed. Zorgaanbieders schrijven zich in voor een periode van 2 jaar, welke tweemaal met een jaar verlengd kan worden. Het is van belang dat aanbieders zich inschrijven voor alle deelprestaties die ze gedurende deze periode willen aanbieden omdat dit niet tijdens de looptijd kan worden aangepast.

Op de website van DJI  zijn alle inkoopdocumenten voor de aanbesteding te vinden.  

Hoe kunnen zorgaanbieders zich voorbereiden op de aanbesteding?
In aanloop naar de deadline voor het indienen van de inschrijving op 16 oktober 2017 kunnen zorgaanbieders op verschillende methoden extra informatie inwinnen en/of vragen stellen over bepaalde onderdelen van de aanbesteding. Op 7 september vindt een informatiebijeenkomst van DJI plaats over de aanbesteding. Inschrijven voor deze bijeenkomst kan via de website van DJI.

Daarnaast is er tot 11 september de mogelijkheid om schriftelijk vragen in te dienen naar aanleiding van de aanbestedingsleidraad. Hierin kunnen instellingen bijvoorbeeld vragen stellen over de procedure en de tariefstelling van door DJI.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.