Avatar
1 September 2017 - Carolien van Bracht-Visser plaatste:

Gebruik de functietabel van VNG en GGZ Nederland

De ggz kent een breed scala aan professionals. Regio’s willen graag inzicht in de inzet van de verschillende professionals in het kader van kwaliteit en kostenbeheersing. GGZ Nederland en VNG hebben op verzoek van gemeenten en aanbieders een functietabel opgesteld. Door deze functietabel te gebruiken wordt de diversiteit beperkt. Er is voornamelijk rekening gehouden met kostenhomogeniteit en opleidingsniveau. De functietabel sluit aan bij de beroepenstructuur zoals deze nu ook wordt gebruikt bij ggz-aanbieders.

Wij adviseren de gemeenten en aanbieders om deze functietabel te gebruiken voor functietarieven / gedifferentieerde tarieven (tarief per cluster/ functieniveau) of voor verantwoording.

 • Avatar
  5 September 2017 - M.W. van Bork zei:

  Geachte Mevrouw van Bracht

  Bij het bestuderen van de functietabel voor de jGGZ welke GGZ Nederland en de VNG hebben opgesteld valt me in de kolom beroepenstructuur bij GGZ 03 en GGZ 04 op dat
  noch bij de (basis) orthopedagoog, noch bij de Orthopedagoog Generalist de beroepsvereniging NVO (Nederlandse Vereniging van (Ortho)Pedagogen en Onderwijskundigen vermeld wordt, aan welke de beide titels Basis Orthopedagoog NVO en Orthopedagoog Generalist NVO verbonden zijn.
  Tevens valt bij SKJ op dat hier niet de juiste benaming staat n.l. Master Orthopedagoog of in het geval van GGZ04 Postmaster Orthopedagoog SKJ.

  Benieuwd naar uw reactie is Marianne W. van Bork Orthopedagoog Generalist NVO/Postmaster Orthopedagoog SKJ/GZpsycholoog

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  7 September 2017 - Hanneke Schoorl zei:

  Ons valt op dat de verpleegkundig specialist in GZ3 staat, samen met (onder meer) de spv en de basis-psycholoog. In de generalistische basis-ggz mag de verpleegkundig specialist echter regiebehandelaar zijn op alle prestaties. Dit geldt voor de spv en de basis-psycholoog niet. Wij vinden het logischer om tenminste in de GBGGz de verpleegkundig specialist in GZ4 te zetten, waar ook de gz-psycholoog staat. Wat is de reden dat hier niet voor is gekozen?

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.