Avatar
13 September 2017 - Jonathan Douma plaatste:

Promotie-onderzoek naar stelselherziening Forensische Zorg

In 2007 is het stelsel van de Forensische Zorg drastisch gewijzigd door de overgang naar het ministerie van Veiligheid en Justitie. Vanaf dat moment werd DJI de inkoper van Forensische Zorg. Welke effecten heeft deze verandering van sturing gehad op de kwaliteit, toegankelijkheid en doelmatigheid van de zorg? Dat onderzoekt promovenda Petra Steinmann (Universiteit Twente).

Voor dit onderzoek is Steinmann op zoek naar bestuurders en BIG-geregistreerde zorgverleners die in 2006 en de jaren daarna (bij voorkeur t/m 2015) werkzaam waren in de forensische zorg en zicht hebben op de veranderingen die zich na de overheveling van de FZ hebben voorgedaan. In interviews worden deze mensen bevraagd over hun ervaringen en visie op de veranderingen. GGZ Nederland ondersteunt het onderzoek van Steinmann van harte en hoopt dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden voor deelname aan het onderzoek. Neem voor aanmelding, tips of meer informatie contact op: p.l.m.steinmann@utwente.nl / 06-29278627. 

Over Petra Steinmann

Petra Steinmann (1963) studeerde bestuurskunde aan de Universiteit Twente. Ze heeft daaarna als onderzoeker gewerkt bij het Sociaal en Cultureel Planbureau, in diverse functies bij het ministerie van Veiligheid en Justitie (onder andere bij het programma Vernieuwing Forensische Zorg) en is sinds 2010 werkzaam als senior adviseur bij de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (https://www.linkedin.com/in/petrasteinmann). Het promotie-onderzoek vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Universiteit Twente (prof. dr. N.S. Groenendijk) en staat los van de RSJ.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.