Avatar
14 September 2017 - C.J. Bongaertz MBA plaatste:

Antes biedt opleidingsplekken tot Master in Addiction waarna men zich kan registreren als verslavingsarts KNMG

De opleiding tot verslavingsarts 

Antes biedt opleidingsplekken tot Master in Addiction waarna men zich kan registreren als verslavingsarts KNMG. Dit is een mogelijkheid voor artsen om zich te bekwamen in het diagnosticeren en behandelen binnen een multidisciplinair team in het gespecialiseerde gebied van de GGZ en verslavingszorg. In de opleidingsroute, die binnen verschillende praktijkleerplekken binnen Antes plaatsvindt, word je in staat gesteld je te bekwamen in het interessante en boeiende samenhangende gebied van verslaving, psychiatrie, somatiek en sociale gevolgen van de ziekte.

De opleiding duurt twee jaar en bestaat uit een praktijkgedeelte met de reguliere werkzaamheden als arts en een theoretisch gedeelte.  Het theoretisch deel van de opleiding wordt verzorgd door de Radboud Universiteit te Nijmegen (zie www. rscw.nl). Antes heeft binnen verschillende locaties de erkenning om het praktijk gedeelte van de opleiding te verzorgen. Het is een competentiegerichte opleiding waarin via verschillende toetsinstrumenten als video- opnames, kenmerkende beroepssituaties en reflectievormen de ontwikkeling van de opleideling wordt gevolgd. Het leereffect van de praktijkopleiding krijgt verder vorm door werkbegeleiding en supervisie naast de reguliere gesprekken met de opleider waarin de verschillende toetsinstrumenten worden besproken. 

 

Dit ben jij

Een gemotiveerde arts die werkzaam is in de verslavingszorg dan wel in de psychiatrie. Bij voorkeur heb je enige ervaring met de behandeling van patiënten die op het gebied van verslaving en psychiatrie problemen ondervinden. Binnen jouw huidige werkzaamheden heb je een functioneren laten zien, wat geleid heeft tot een aanbeveling van jouw directeur voor de voordracht aan de hoofdopleider en praktijkopleider binnen Antes voor deze opleiding.

Solliciteren en contact

Je kunt online solliciteren (Cv + brief) of voor meer informatie over de opleidingsplek en functie mailen met Ineke de Noord, Opleider (i.noord@boumanggz.nl) en Jeanette van de Merwe (J.Merwe@deltapsy.nl),  plaatsvervangend opleider. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Muriel Vermeeren, Recruitment, telefoonnummer 088 -2303300.

Het overleggen van een “Verklaring omtrent het Gedrag” (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.