Avatar
14 September 2017 - Nicole Huttenhuis plaatste:

Gratis zonnepanelen leveren duurzame energie voor zorgorganisaties

Zorgorganisaties kunnen zonder kosten investeren in een duurzame toekomst door zonnepanelen op hun dak te laten plaatsen. Urgenda startte samen met woningcorporatie Habion en crowdfunding platform ZonnepanelenDelen het initiatief ZonOpZorg. Dat voorziet in de installatie en exploitatie van zonnepanelen op de daken van zorginstellingen. De zorgorganisaties betalen hier niets voor en hoeven nauwelijks iets te doen, zowel subsidie als crowdfunding wordt geregeld.

ZonOpZorg

Urgenda is samen met crowdfunding platform ZonnepanelenDelen het initiatief ZonOpZorg gestart om zoveel mogelijk zorghuizen in Nederland te voorzien van zonnepanelen. ZonOpZorg ontlast de zorginstelling en maakt het mogelijk dat anderen, zoals bewoners, hun familie, het personeel, de buurt via crowdfunding investeren in de zonnepanelen op uw dak. Zij ontvangen daarmee een rendement van 3 tot 5,5% per jaar op hun investering en krijgen hun inleg na 15 jaar weer terug.

zorginstelling op zonne-energie

De instelling wekt met de zonnepanelen (een deel van) de energiebehoefte op met zon. Daarmee wordt bespaard op de elektriciteitsrekening en blijft er meer geld over voor de zorg voor bewoners, zonder een eigen investering. ZonOpZorg vraagt SDE+ aan voor deze projecten. Als de subsidie is toegekend, wordt een crowdfundingsactie gestart voor de investering. Zodra er genoeg geld is opgehaald, komt ZonOpZorg de zonnepanelen leggen en profiteerd de zorgorganisatie van goedkope én duurzame elektriciteit.

De najaarsronde loopt van 3 tot 26 oktober 2017. Aanmelden kan tot en met 20 september.

Meer weten: http://www.urgenda.nl/themas/bouw/zon-op-zorg/

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.