Avatar
14 September 2017 - Olfert Koning plaatste:

Reactie Mental Health Europe op State of the Union

Deze week hield Jean-Claude Juncker, voorzitter van de Europese Commissie zijn jaarlijke State of the European Union in het Europees Parlement.

Europese koepelorganisatie Mental Health Europe vond de boodschap van Junker hoopvol. Zo is de organisatie blij dat de Europese Pilaar van Sociale Rechten (de 'Sociale Pilaar') integraal onderdeel blijft van de toekomst van Europese Unie. Deze pilaar biedt kansen voor gelijke behandeling en deelname aan de samenleving voor iedereen, ook voor mensen met een psychische kwetsbaarheid.

Mental Health Europe dringt er wel op aan bij de Europese Commissie om niet te bezuinigen, maar juist te investeren in een ambitieus toekomstprogramma voor Europa. En te zorgen voor bijvoorbeeld voldoende fondsen voor de transitie van intramurale zorg naar ambulante zorgvormen in de geestelijke gezondheidszorg. Ook is het belangrijk dat in het komende gezondheidsprogramma van de Europese Commissie  voorlichting over en preventie van psychische aandoeningen voldoende aandacht krijgt, omdat dit de levens van miljoenen Europeanen kan verbeteren.

Voor de volledige reactie van Mental Health Europe, zie hier: http://www.mhe-sme.org/fileadmin/Position_papers/STOEU_2017_.pdf

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.