Avatar
2 October 2017 - Marloes van Es plaatste:

inkoop en verkoop beveiligde zorg

Veldnorm beveiligde zorg en de levensloopfunctie

In opdracht van VWS eb V&J laat GGZ Nederland een veldnorm opstellen voor beveiligde zorg en de levensloopfunctie. De deadline voor het opleveren van de veldnorm ligt op 1 april 2018, zodat deze nog kan worden meegenomen in de zorg in- en verkoop voor 2019.

Noodzaak is actueler, nu al afspraken bij in- en verkoopprocedure. Met het opleveren van de veldnorm wordt een lange termijnoplossing in gang gezet, de urgentie van het probleem is echter direct voelbaar. Zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en patiëntenorganisaties staan voor de gemeenschappelijke taak sluitende zorg voor deze groep te organiseren.

We roepen u op om vanuit de zorgplicht de in- en verkoop van beveiligde ggz voor patiënten die agressief of gevaarlijk gedrag kunnen vertonen (en geen strafrechtelijke- of civielrechtelijke titel hebben) direct te verhogen, zodat er voldoende beveiligde plaatsen beschikbaar zijn.  Als u hier problemen bij ondervindt: meld u dat dan graag bij GGZ Nederland

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.