Avatar
16 October 2017 - Olfert Koning plaatste:

Gemeenteraadsverkiezingen en lokale lobby

In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Dit zijn de eerste gemeenteraadsverkiezingen waarbij kiezers kunnen oordelen over de toegenomen rol van gemeenten op het gebied van zorg. Ook wordt er na de verkiezingen voor vier jaar gemeentelijk beleid vastgesteld door het nieuwe college van B&W en de gemeenteraad.

Om ggz-organisaties te ondersteunen bij hun samenwerking met en lobby bij gemeenten heeft GGZ Nederland een handreiking opgesteld die inzicht geeft hoe lokale belangenbehartiging tot stand komt, wat er bij komt kijken en hoe het effectief kan zijn. De uitgebreide handreiking biedt informatie over onder meer de processen, tijdspaden en personen die relevant zijn en is ook bruikbaar als naslagwerkje. Daarnaast is er een samenvatting lokale lobby met twee praktische stappenplannen: de één gericht op de gemeenteraadsverkiezingen en het ander gericht op het opbouwen van een duurzame relatie met lokale politici en het ambtelijke apparaat.

Beide hulpmiddelen zijn te downloaden voor leden van GGZ Nederland via GGZ Docs of aan te vragen via cvdende@ggznederland.nl  

 • Avatar
  18 October 2017 - Nurcan Yilmaz zei:

  goedemorgen,
  de handreiking en stappenplan nog niet kunnen lezen, maar wil aangeven dat ik blij ben dat er meer mensen zijn die het belang inzien van contacten met de gemeenteraad.
  Zelf heb ik op de planning staan om binnenkort een aantal raadsleden uit te nodigen voor een werkbezoek. Raadsleden hebben, in mijn optiek, informatie vanaf de werkvloer nodig om juiste beslissingen te nemen tav het sociale domein!

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  18 October 2017 - Olfert Koning zei:

  @Nurcan Yilmaz Beste Nurcan,
  bedankt voor je bericht! Goede contacten met gemeenten en gemeenteraadsleden zijn inderdaad belangrijk. Werkbezoeken helpen raadsleden enorm om oordelen te kunnen vormen over beleid. De afdeling communicatie van GGZ Drenthe kan je ongetwijfeld helpen bij het organiseren van zo'n bezoek.
  groet,
  Olfert

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.