Avatar
26 October 2017 - Bert Stavenuiter plaatste:

Feestelijke lanceringsbijeenkomst Toolkit Vraagverlegenheid

Op vrijdag 10 november, de ‘Dag van de Mantelzorg’, organiseert Ypsilon een feestelijke bijeenkomst rondom vraagverlegenheid. Vraagverlegenheid is een razend actueel begrip dat in belangrijke mate bepaalt of mantelzorgers zich staande kunnen houden of niet. Kern ervan is dat mantelzorgers leren hun vraag zo te stellen dat ze daadwerkelijk hulp krijgen vanuit hun netwerk.

In andere sectoren was het begrip al uitgewerkt en waren er hulpmiddelen ontwikkeld om de vraagverlegenheid waar mogelijk te ondervangen, maar nog niet in de GGZ. Tot nu. Ypsilon pakte de handschoen op en ontwikkelde via het project ‘Mantelzorg GGz: de vraagverlegenheid doorbroken’ uiteenlopende materialen.

Kent u het begrip nog niet? Wilt u weten hoe u mantelzorgers GGZ beter kunt ondersteunen? In de bijeenkomst geven we uitleg hoe het mechanisme van vraagverlegenheid werkt en hoe het is tegen te gaan. Ypsilon heeft voor dit thema een toolkit ontwikkeld die familieleden handvatten biedt om de vraagverlegenheid te doorbreken. We geven uitleg over de totstandkoming en presenteren de toolkit. Ook laten we zien hoe we zorgprofessionals kunnen ondersteunen om vraagverlegenheid bij mantelzorgers GGz tegen te gaan en geven we bekendheid aan de problematiek én aan de oplossingen bij onder meer gemeenten en ondersteuningsorganisaties.

Locatie:

PGOsupport
Daltonlaan 600
3584 BK Utrecht

Wij hopen van harte u vrijdag 10 november te mogen begroeten. Aanmelden vooraf wordt op prijs gesteld, maar is geen vereiste. Dat kunt u doen via info@rescon.nl.

10 November 2017  -  10 November 2017
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.