Avatar
30 October 2017 - Marijke Verbeek plaatste:

Inspiratiedocument ambulante opbouw

De afgelopen juli gemaakte afspraken over het terugdringen van wachttijden in de ggz geven kansen en (financiële) ruimte voor de stimulering van ambulante opbouw. Op verzoek van een aantal ggz-instellingen heeft GGZ Nederland de afspraken op een rij gezet.

Het document (bijgevoegd) geeft een overzicht van de gemaakte afspraken, een beschrijving van wat de zorgaanbieder kan doen, de aandacht vanuit de zorgverzekeraar en de rol van de NZa. Ook wordt verwezen naar beschikbare informatie ter onderbouwing van het contracteringsvoorstel. Ten slotte vragen wij eventuele knelpunten in de realisering van contracteringsafspraken bij GGZ Nederland te melden.

 • Avatar
  2 January 2018 - Marijke Verbeek zei:

  Onlangs is ook de Landelijke Monitor Ambulantisering GGZ 2017 gepubliceerd die inzicht geeft in de recente ontwikkelingen.

  Zie ggz-connect.nl/bericht/9750/…

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  22 January 2018 - Marijke Verbeek zei:

  De Europese koepelorganisatie voor geestelijke gezondheid, Mental Health Europe, deed onderzoek naar uitsluiting van mensen als gevolg van klinische, gedwongen of ambulante ggz. Nederland heeft in de basis een goed systeem voor geestelijke gezondheidszorg. Maar de noodzakelijke ontwikkeling om zorg in de wijk echt vorm te geven, blijft achter, aldus het onderzoek. Zie mhe-sme.org/mapping-exclusion/

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.