Avatar
7 November 2017 - José Weststrate plaatste:

Videoverslag slotconferentie leerplan ervaringsdeskundigheid

Op 24 oktober vond de slotconferentie leerplan ervaringsdeskundigheid plaats. Met ruim 100 deelnemers kijken wij terug op een mooie bijeenkomst. Er waren veel professionals uit het onderwijs en uit de ggz. Het leerplan werd gepresenteerd en uitgereikt aan NKO en VvEd.

Daarnaast was er een interview met vertegenwoordigers uit het onderwijs en oud studenten BGE, gevolgd door presentaties over welke randvoorwaarden nodig zijn voor de inzet van ervaringsdeskundigen en ontwikkelingen rondom het beroepsregister ervaringsdeskundigen. Als toegift kregen wij van één van de oud-studenten een inspirerende rap te horen. 

Een korte impressie van deze bijeenkomst is te zien via het videoverslag.

Wij willen iedereen hartelijk danken die heeft bijgedragen aan het ontwikkelen van het leerplan. Het leerplan is in co-creatie met veel partijen ontwikkeld waardoor het draagvlak groot is. Wij hopen dat dit bijdraagt aan de verdere ontwikkeling van het beroep ervaringsdeskundige.

Het leerplan is online beschikbaar via de website van NKO http://www.kwaliteitsontwikkelingggz.nl/project/leerplan-ervaringsdeskundigheid/

RIBW Alliantie (Linda van den Brink) en GGZ Nederland (José Weststrate), Trimbos instituut (Nicole van Erp), kenniscentrum Phrenos (Dienke Boertien)

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.