Avatar
7 November 2017 - Marloes van Es plaatste:

Bijeenkomst: veldnorm levensloopfunctie en beveiligde bedden

Op 12 december 2017 organiseren de Federatie Opvang, de RIBW alliantie en GGZ Nederland een bijeenkomst over de Veldnorm levensloopfunctie en beveiligde bedden.

De veldnorm wordt ontwikkeld voor de doelgroep van cliënten met een groot risico op het vertonen van gewelddadig gedrag, die geen strafrechtelijke of civielrechtelijke titel (meer) hebben. Voor deze cliënten is het belangrijk dat ze een stabiele zorgrelatie houden en dat ze, waar nodig, (tijdelijk) terug kunnen vallen op beveiligde zorg en dat ze begeleid worden op alle levensgebieden. Denk hierbij aan werk, inkomen, dagbesteding en wonen. Het streven is een landelijk dekkend stelsel van samenwerkingsafspraken in alle regio's. Regionale afspraken zijn nodig om de verbinding te leggen tussen de diverse betrokken aanbieders van zorg en ondersteuning. Daar zullen ook aanbieders van maatschappelijke opvang en beschermd wonen mee te maken krijgen. Het is de bedoeling dat de veldnorm op 1 april 2018 gereed is en een verplicht karakter krijgt.

Het project wordt uitgevoerd door GGZ Nederland en kent een stuurgroep en een werkgroep. Aan deze bijeenkomst wordt medewerking verleend door bureau Andersson Elffers Felix (AEF).

Datum bijeenkomst: dinsdag 12 december 2017
Aanvang: 13.30 uur

Locatie: Amersfoort (locatie volgt)

U kunt zich via deze link aanmelden.

 

Het programma is bedoeld voor: alle geïnteresseerde leden van de Federatie Opvang, RIBW Alliantie en GGZ Nederland.

Nadere informatie over het programma volgt. Neem voor meer informatie over de veldnorm contact op met Marloes van Es mves@ggznederland.nl of Tonny van Hensbergen t.vanhensbergen@opvang.nl


 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.