Avatar
10 November 2017 - Anne Wil Roza plaatste:

Wijzigingen in de Beleidsinformatie Jeugd – crisis en outcome

Vanaf 1 januari 2018 is een nieuw informatieprotocol van kracht (zie bijlage). Vooralsnog gaat het om één wijziging: er dient aangegeven te worden of een start van een behandeling is aangevangen met een crisis.

De eerste aanlevering met de nieuwe bestandsdefinitie, waarin aangegeven dient te zijn of er sprake is geweest van crisis bij aanvang zorg is in juli 2018 over het 1e halfjaar 2018. Dit betekent dat het gegeven in juli 2018 dient te worden aangeleverd en dat zorgaanbieders het vanaf januari 2018 opnemen in hun administratie / registratiesysteem.

Daarnaast wordt er geanticipeerd op de mogelijkheid tot het aanleveren van outcome-informatie via CBS. CBS heeft in het nieuwe informatieprotocol de specificaties voor 2018 beschikbaar gesteld en gestuurd naar leveranciers (link). Hierin zijn de velden voor het aanleveren van cliënttevredenheid al wel opgenomen. Totdat hiervoor een wettelijke grondslag is mag de betreffende outcome informatie niet worden aangeleverd aan CBS.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.