Avatar
10 November 2017 - Jaap Schrieke plaatste:

Meld u aan voor de startconferentie @Patientconnect!

Op 12 december vindt de startconferentie @PATIENTconnect plaats. Tijdens de conferentie wordt de visie @Patientconnect: ‘hoe informatiebeleid in de ggz zich concentreert op waarde voor de patiënt’ aangeboden aan de secretaris generaal van VWS én er wordt een inkijk gegeven in hoe de 50 mln van VWS (2018-2019) middels een subsidieprogramma wordt ingezet voor de versterking van eHealth en informatievoorziening in de ggz. Meld u hier aan! De bijeenkomst vindt plaats in Den Haag van 16.00-18.00 uur.

Als routekaart naar de toekomst heeft GGZ Nederland een visie opgesteld die wordt overhandigd aan Erik Gerritsen, secretaris generaal van VWS. Deze visie is de opmaat naar het eerder aangekondigde subsidieprogramma (“VIPP voor de ggz”) waarvoor VWS voor 2018 en 2019 in totaal 50 miljoen euro ter beschikking stelt. Doel van het subsidieprogramma is de versterking van eHealth en de informatievoorziening in de ggz.

Tijdens de conferentie geeft Veronique Esman, directeur GGZ Nederland, een doorkijkje naar de invulling van het subsidieprogramma. Daarnaast zullen onder meer Jeroen Muller, Lex de Grunt en Jasper Wagteveld (ervaringsdeskundige) ieder vanuit een ander perspectief hun visie geven op het belang van een goed geoliede informatievoorziening in de ggz. De bijeenkomst vindt plaats van 16.00-18.00 (inloop vanaf 15.30 uur), in New Babylon Den Haag. We sluiten af met een gezellige borrel. Meldt u vooral aan via Ina Wallenburg iwallenburg@ggznederland.nl.

Na aanmelding ontvangt u het definitieve programma. 

10 November 2017  -  12 December 2017
 • Avatar
  13 November 2017 - Koen Böcker zei:

  Beste Jaap,

  Zal in de gesubsidieerde projecten ook de uitwisseling van informatie met de huisarts onder de loep genomen worden, ook op het gebied van eventuele farmacotherapie? Er zijn signalen dat deze wel wat versterking te kan gebruiken.

  Met vriendelijke groet,
  Koen Böcker

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  28 November 2017 - Marcel Frijhoff zei:

  Beste Jaap,
  Komt in het kader van informatiebeleid ook veronderstelde toestemming" en informeren consent aan de orde?
  Is er gelegenheid tot discussie?

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.