Avatar
28 November 2017 - Dung Ngo plaatste:

Prof. dr. Richard Janssen benoemd tot bijzonder hoogleraar Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg

Vrijdag 24 november j.l. sprak prof. dr. Richard Janssen zijn rede uit bij de aanvaarding van de leerstoel ‘Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg’. In zijn oratie maakte hij een toer door en langs het regulerend kader en werd geschetst hoe deze kan interfereren met de marktdynamiek. De ontwikkelingen in de ggz werden hierbij als casus gebruikt.

De boodschap van prof. dr. Richard Janssen is dat het besturen van een zorgorganisatie door de toegenomen verantwoordelijkheden en onzekerheden en door de complexiteit van de omgeving steeds uitdagender is geworden. Een bestuurder in de zorg moet daarom ‘tweebenig’ kunnen besturen, dat wil zeggen enerzijds het huis op orde houden en anderzijds kunnen vernieuwen. Daarbij is het belangrijk dat alle belanghebbenden worden meegenomen in de plannen en de koers van de organisatie en dat een cultuur van leren, experimenteren en innoveren wordt bevorderd.

Voorafgaand aan de oratie organiseerde Erasmus School of Health Policy & Management in samenwerking met de NVZD en het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur een symposium over de ontwikkelingen in de samenleving en het zorgstelsel en de betekenis voor de rol van de zorgbestuurder.

Klik hier voor meer informatie en voor de digitale versie van de oratie ‘Besturen in de zorg. Het onzekere voor het zekere: Tweebenig besturen in de zorg’.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.