Avatar
4 December 2017 - Carolien van Bracht-Visser plaatste:

Hoe het berichtenverkeer herstarten als je in januari nog niet over kunt op de uitvoeringsvarianten?

Vrijdag heeft het Zorginstituut Nederland het protocol herstarten berichtenverkeer gepubliceerd.

Gemeenten en aanbieders van jeugd-ggz die op 1 januari 2018 niet overstappen op uitvoeringsvarianten en bijbehorend berichtenverkeer, kunnen gebruikmaken van een van de twee latere instapmomenten. In het protocol ‘herstarten berichtenverkeer iJw in de jeugd-ggz’ wordt omschreven hoe gemeenten en aanbieders hun administratie sluitend kunnen krijgen bij een herstart in april of juli 2018.

In alle gevallen wordt de huidige DBC-systematiek afgesloten per 31 december 2017. De afspraak is dat voor alle geleverde zorg in 2018 iJw-berichten worden verstuurd. Indien er wordt gekozen voor een instapmoment in april of juli, wordt er tussen 1 januari 2018 en het instapmoment geen enkel iJw-bericht verstuurd. Dat betekent dat het berichtenverkeer in april of juli 2018 moet worden herstart en met terugwerkende kracht iJw-berichten moeten worden verstuurd.

Lees meer

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.