Avatar
7 December 2017 - Marloes van Es plaatste:

Veranderingen beroepentabel NZa - psychodiagnostisch werkenden

Op 26 april 2017 http://www.ggz-connect.nl/bericht/8117/veranderingen-nza-beroepentabel-2018 heeft GGZ Nederland een uitgebreide toelichting geplaatst op de NZa regelgeving die per 1-1-2018 ingaat. Per die datum vervalt het onderscheid tussen tijdschrijvende- en niet tijdschrijvende beroepen (let op: geldt niet voor de VOV fte's).

De vereniging van psychodiagnostisch werkenden (PDW'ers) voert al lange tijd een lobby voor het mogen tijdschrijven door psychodiagnostisch werkenden. De vereniging heeft nu antwoord van de staatssecretaris (zie bijlage) gekregen en roept de PDW'ers op om binnen de eigen werksituatie de tijd daadwerkelijk te schrijven, zodat aangetoond kan worden hoeveel werktijd er door PDW'ers wordt uitgvoerd.

Het onderzoek van de NZa naar de inzet van de PDW'er zal niet gemakkelijk zijn, omdat bij veel instellingen de werkzaamheden ondertussen verricht worden door tijdschrijvende beroepen. De psychodiagnostische werkzaamheden, die voorheen door PDW'ers verricht werden, zullen voor een groot deel onzichtbaar blijven. Een goede tariefbepaling zal daardoor moeilijk zijn. De staatssecretaris geeft echter duidelijk aan, dat ook de PDW'er een goede plaats moet krijgen in het nieuwe bekostigingssysteem.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.