Avatar
13 December 2017 - Charlotte Karman plaatste:

Model register van verwerkingsactiviteiten

In de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) staan een aantal verplichte maatregelen genoemd waarmee een zorgaanbieder aan zijn verantwoordingsplicht (accountability) dient te voldoen. De verantwoordingsplicht houdt in dat u als zorgaanbieder moet kunnen aantonen dat uw gegevensverwerkingen aan de regels van de AVG voldoen. Eén van deze verplichte maatregelen is het bijhouden van een register van verwerkingsactiviteiten. GGZ Nederland heeft voor haar leden een model/handreiking ontwikkeld die behulpzaam kan zijn of als voorbeeld kan dienen bij het registeren van verwerkingsactiviteiten. Het staat u overigens vrij om naar eigen inzicht en behoefte het model aan te passen binnen de wettelijke kaders.

Model register van verwerkingsactiviteiten   

Toelichting gebruik Model register van verwerkingsactiviteiten  

 • Avatar
  14 December 2017 - Jacob Wijnia zei:

  Hoi Charlotte,

  Het downloaden van de toelichting lukt wel, maar bij het downloaden van het model zelf krijg ik een foutmelding. Doe ik iets verkeerd of is er iets anders aan de hand?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  14 December 2017 - Charlotte Karman zei:

  Beste Willie en Jacob,
  Als het goed is moet het document in Excel te openen zijn via 'bekijken'. Bij 'downloaden' wordt het document inderdaad omgezet naar een pdf. Mocht het ook op deze manier niet lukken dan stuur ik het document graag via de e-mail.
  Met vriendelijke groet,
  Charlotte

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  14 December 2017 - Erwin Poppen zei:

  @Charlotte Karman klopt het dat ik extra toegang nodig heb? als ik mn credentials voor connect gebruik word ik niet toegelaten

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  14 December 2017 - Renee Arnold zei:

  Downloaden van de stukken lukt inderdaad niet. Zit een soort blok op.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  18 December 2017 - Jacob Wijnia zei:

  @Charlotte Karman
  Hoi Charlotte,
  Bedankt voor je tip. Via 'bekijk' lukt het wel: er wordt een Excel gedownload dat je vervolgens zelf kunt opslaan. Bij Downloaden krijg ik nog wel steeds een foutmelding.
  Groet, Jacob

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  18 December 2017 - Charlotte Karman zei:

  Beste allen, helaas doet 'downloaden' het niet als het gaat om een Excel bestand. 'Bekijken' fungeert in dit geval als het 'downloaden'.

  @Erwin: Beste Erwin, alle medewerkers van zorgorganisaties die bij GGZ Nederland zijn aangesloten verkrijgen (na aanmelding) toegang tot ggz docs. Aangezien u handmatig wordt toegelaten kan dit soms even duren. Hopelijk is het aanmelden inmiddels al gelukt. Mocht het niet zo zijn, dan hoor ik het graag.

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  19 December 2017 - Marien de Bruijn zei:

  Hallo Charlotte, Bedankt voor het model-register. Via bekijken was het inderdaad goed te kopiƫren. Weet jij wanneer de andere toegezegde modellen er aan komen? Op de bijeenkomst onlangs in Amersfoort werden nog genoemd: Model verwerkersovereenkomst, Model protocol datalekken, Model functieomschrijving functionaris gegevensbescherming, Model privacyreglement?

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  4 January 2018 - Denise Kremers zei:

  Hoewel ik sinds vandaag ben toegelaten tot de documenten, wil het toch niet lukken met het openen van het document. Ik krijg opnieuw een inlogscherm en verder niets....

  Reageer op dit bericht
 • Avatar
  8 January 2018 - Siebrand Schreurs zei:

  Als je het bestand download en daarna de pdf-extensie verandert naar .xls, dan is het bestand wel te openen in Excel. Althans, bij mij werkte dit.
  groet,
  Siebrand

  Reageer op dit bericht
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.