Avatar
14 December 2017 - Charlotte Karman plaatste:

Vraagbaak Psychiatrie en recht, meer dan 500 meest gestelde vragen

De Vraagbaak Psychiatrie en recht beschrijft de meest gestelde juridische vragen en antwoorden in de ggz. Het boek is een bundeling van meer dan 500 alledaagse vragen met de bijbehorende antwoorden uit de praktijk van geestelijke gezondheidszorg.

Met trots bieden wij alle leden van GGZ Nederland digitale toegang tot de Vraagbaak Psychiatrie en recht met daarin de meest gestelde juridische vragen en antwoorden in de ggz. Het is een bundeling van alledaagse vragen met de bijbehorende antwoorden uit de praktijk. Hierdoor is de Vraagbaak goed bruikbaar voor medewerkers binnen ggz-instellingen die vragen hebben over rechten en plichten in het kader van de zorgverlening. Het boek is via https://www.ggzdocs.nl/documents/3239/detail voor leden beschikbaar.

De vraagbaak is interessant voor patiënten en hulpverleners die vragen hebben over rechten en plichten tijdens of voorafgaand aan een behandeling of ondersteuning. Bij het samenstellen van de Vraagbaak Psychiatrie en recht is het accent gelegd op patiënten- en kwaliteitswetgeving. De aandacht gaat echter ook uit naar een aantal andere rechtsgebieden, die tot vragen hebben geleid over onder andere de aansprakelijkheid bij schade. Veel van de in de bundel opgenomen vragen doen zich voor binnen instellingen voor ggz, maar de antwoorden zijn ook bruikbaar in algemene ziekenhuizen, verpleeghuizen of instellingen voor verstandelijk of lichamelijk gehandicapten.

Het boek is via GGZ Docs voor leden van GGZ Nederland beschikbaar. De Vraagbaak Psychiatrie en recht is een uitgave van SDU en ook verkrijgbaar via de boekhandel.

Met vriendelijke groet,

Bob Gerzon, Moniek Niele, Maayke Swank, Marloes Jonkers en Charlotte Karman

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.