Avatar
21 December 2017 - dr. William Goossen plaatste:

@PATIENTConnect leveranciersbijeenkomst 9 januari 2018

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft GGZ Nederland gevraagd een stimuleringsprogramma op te zetten om het mogelijk te maken dat patiënten meer eigen regie gaan voeren over hun zorgproces. GGZ Nederland start binnenkort met het stimuleringsprogramma @PATIENTConnect. Hiermee wordt de ggz ICT zo ingericht dat patiënten zelf over hun digitale gegevens gaan beschikken en het gebruik van eHealth wordt vergroot. Verder wordt de gegevensuitwisseling binnen de gehele zorg ondersteund, te beginnen met medicatieveiligheid.

De regeling is vergelijkbaar met de VIPP-regeling voor ziekenhuizen en wordt in maart gepubliceerd. De regeling loopt tot 1-1-2020. Voor die datum moeten ggz-instellingen de onderwerpen uit de regeling waar ze zich voor hebben ingeschreven, ook daadwerkelijk hebben geïmplementeerd en in gebruik genomen.

@PATIENTConnect heeft impact op alle ICT die in de ggz wordt gebruikt, daarom willen we graag met u van gedachten wisselen op:  

dinsdag 9 januari 2018, 13.30 -16.30 uur

locatie: GGZ Nederland, Piet Mondriaanplein 25, 3812 GZ Amersfoort

Doel van de bijeenkomst is de regeling en de randvoorwaarden van @PATIENTConnect toe te lichten, waarbij we met name focussen op het opnemen van ZIB’s in het EPD, uitwisseling van gegevens met Koppeltaal (of gelijkwaardig platform) en koppeling met het LSP voor medicatieveiligheid. Graag gaan we met u in gesprek over de realisatie van de hiervoor genoemde randvoorwaarden in de systemen.

U kunt zich tot een dag tevoren – dus uiterlijk maandag 8 januari om 16.00 uur – aanmelden  bij Marjolein Min via e-Mail:  m.min@patientconnect.nu

9 January 2018  -   9 January 2018
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.