Avatar
21 December 2017 - Djieuwke Verseput plaatste:

Jeugd en Veiligheid: ministerie J&V start Innovatiefonds LVB, aanvraag in te dienen tot 1-2-2018

Werk jij in het sociaal of strafrechtelijk domein met mensen die (mogelijk) licht verstandelijk beperkt zijn? En heb je goede ideeën om de werk- of leefomstandigheden van deze mensen te verbeteren? Werk je idee uit in een concreet project met het Innovatiefonds LVB.

Doel van de subsidie: duwtje in de rug

Goede ideeën blijven om begrijpelijke redenen vaak liggen, zo blijkt uit de praktijk. En dat is zonde. Daarom richt het ministerie van Justitie en Veiligheid een Innovatiefonds LVB op om ideeën uit te werken. Het doel van het tijdelijk fonds is het ophalen van die -nieuwe- ideeën uit de praktijk en biedt de mogelijkheid om jouw idee waar te maken. En deze ook beschikbaar te maken voor andere professionals en hun organisaties. Per idee is een maximaal bedrag van €7.500 beschikbaar. Er worden maximaal 10 voorstellen gehonoreerd. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Vanaf donderdag 21 december 2017 wordt het Innovatiefonds LVB opengesteld. Tot 1 februari 2018 heb je de tijd om jouw idee in te dienen. De criteria en voorwaarden kun je onder dit bericht downloaden. Een toetsingscommissie beoordeelt de aanvragen op volledigheid, innovatieve elementen en of het idee overdraagbaar, toepasbaar en uitvoerbaar is. Ook adviseert de toetsingscommissie de beoordelingscommissie. Deze beoordeelt vervolgens welke projecten daadwerkelijk worden gehonoreerd. Als jouw project wordt gehonoreerd, dan biedt het CCV lichte ondersteuning en advisering voor uitwerking van het idee. Verder is het CCV een aanspreekpunt voor het Innovatiefonds LVB. 

Bron: Wegwijzer Jeugd en Veiligheid

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.