Avatar
22 December 2017 - Olfert Koning plaatste:

VAO Arbeidsmarktbeleid in de zorg

Het tekort aan personeel in de hele zorg, wordt breed onderkend door Kamerleden. Dit bleek eerder deze maand bij een debat over het arbeidsmarktbeleid in de zorg. (zie verslag elders op GGZ Connect).

Gisteren was het VAO Arbeidsmarktbeleid in de zorg. Er werden vijf moties ingediend. Voor de ggz zijn met name de onderstaande moties interessant:

Motie PVV: Deze motie vraagt het kabinet om de uitkomsten van projecten ‘Invoorzorg’, ‘Experiment Regelarme Instellingen’ en ‘Waardigheid en Trots’ te vatten in concrete voorstellen voor het schrappen van regels. En zo bij te dragen aan vermindering van administratieve lasten.  

Motie VVD, D66, CDA, ChristenUniedeze speelt in op een brede arbeidsmarktagenda voor de zorg die het kabinet wil opstellen. De motie vraagt de voortgang van deze agenda inzichtelijk te maken. Zonder dat administratieve lasten daardoor toenemen. 

Het volledige verloop van het VAO is na te lezen op de website van de Tweede Kamer: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=2017-2018&nr=38&version=2

De stemmingsuitslagen en de overige andere moties, zijn hier terug te lezen: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2017P18266

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.