Avatar
22 December 2017 - Olfert Koning plaatste:

VAO Gevangeniswezen

Bij het VAO Gevangeniswezen was gisteren onverwacht veel aandacht voor forensische zorg. Er werden acht moties ingediend. Het CDA vroeg om een onderzoek naar het verlofsysteem bij tbs-instellingen. De motie is aangehouden nadat minister Dekker (J&V) wees op het onderzoek dat de Onderzoeksraad voor Veiligheid hier naar gaat doen.

GroenLinks en SP vroegen, naar aanleiding van het tekort aan beveiligde bedden, om maatregelen om de overdracht vanuit detentie naar ggz-instellingen al komend jaar te verbeteren. De minister liet weten met de uitvoering van deze motie aan de slag te gaan.

De SP wil dat er lessen getrokken worden uit incidentmeldingen over (jeugd)gevangenissen en tbs-klinieken. Deze motie is aangehouden omdat de minister toezegde dat dit aan bod komt in het eerstkomende jaarverslag van de Dienst Justitiële Inrichtingen.

Voor volledige verslag VAO, zie hier: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=2017-2018&nr=38&version=2

Voor alle ingediende moties en uitslagen: https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/stemmingsuitslagen/detail?id=2017P18267

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.