Avatar
2 January 2018 - Marijke Verbeek plaatste:

Ggz hard aan de slag met wachttijden

De staatssecretaris van VWS heeft een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de voortgang aanpak wachttijden ggz. Sinds afgelopen zomer gestart is met het plan van aanpak wachttijden, is er veel in gang gezet om wachttijden in de ggz binnen de Treeknormen te krijgen. Iedere patiënt die langer dan noodzakelijk en verantwoord moet wachten op geestelijke gezondheidszorg, is er één te veel. Helaas zijn de wachttijden nog niet verdwenen, zoals ook de NZa constateert in haar monitor. We willen spoedig een dalende lijn zien met betrekking tot wachttijden.

Een aantal extra acties wordt ondernomen, zoals het opschonen van wachtlijsten bij de aanbieders. De regionale taskforces worden uitgebreid zodat ze landelijke dekking krijgen. Waar dat kan, wordt aangesloten bij bestaande overlegtafels. Ook knelpunten rond krapte op de arbeidsmarkt, die leidt tot personeelstekorten voor bepaalde beroepsgroepen, worden gesignaleerd en op de lokale en landelijke agenda geplaatst en van oplossingen voorzien.

Lees hier het nieuwsbericht van GGZ Nederland.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.