Avatar
8 January 2018 - Beverley Rose plaatste:

Dimence en Asito genomineerd voor Best Practice Award

Dimence en Asito genomineerd voor Best Practice Award

Geplaatst op vrijdag 22 december 2017

De samenwerking tussen Dimence en Asito is genomineerd voor de Best Practice Award van Code Schoonmaak. Het gaat om de mogelijkheid voor cliënten van de GGZ-instelling Dimence om bij Asito te werken via cliëntenparticipatie.

Eerste stappen

Cliënten kunnen door middel van een proefplaatsing de eerste stappen zetten op de arbeidsmarkt. De bedoeling van het project is dat deelnemers uiteindelijk makkelijker een geschikte baan kunnen vinden. Tijdens de proefplaatsing leren de deelnemers basale werknemersvaardigheden, zoals het opbouwen van een goed dag- en nachtritme. Ook krijgen ze de mogelijkheid om het Basisvakdiploma Schoonmaak te halen. Jeroen Kappert is één van de cliënten die via de cliëntenparticipatie doorgestroomd naar een baan als vloerenspecialist bij Asito: “Ik ben onder begeleiding van Dimence. Nu maak ik er schoon. Eerder was het voor mij moeilijk om op andere locaties schoon te maken. Nu kan ik zelfs zelfstandig op verschillende locaties op één dag schoonmaken!”

Stem op deze samenwerking!

De samenwerking tussen Dimence en Asito is eerder in Asito’s witboek gepubliceerd. Lees het artikel hier. Ook Jeroen heeft zijn verhaal gedaan in het witboek. 

Best Practice Awards

Dit is de zesde keer dat de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag de Best Practice Award uitreikt. Een Best Practice gaat in op de samenwerking bij de toepassing van de schoonmaak. Elke individuele partner voor zijn eigen aandeel en als voorbeeld voor ketensamenwerking

Naast Dimence en Asito zijn zeven andere samenwerkingen genomineerd. Korte filmpjes van deze samenwerkingen zijn hier te zien.

Vier van de acht samenwerkingen gaan uiteindelijk door naar de finale. Welke vier samenwerkingen dat zijn ligt deels aan de jury en deels aan het aantal stemmen. Ook in de finale is het aantal stemmen één van de doorslaggevende factoren. Meer info:

https://www.asito.nl/nieuws/posts/dimence-en-asito-genomineerd-voor-best-practice-award

 

 

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.