Avatar
12 January 2018 - Niels Schepers plaatste:

In de media: 'Meer zorgpersoneel dankzij trainingen met levensechte poppen'

Met levensechte simulaties worden verpleegkundigen in het nieuwe trainingscentrum in Goes klaargestoomd voor het reanimeren na een hartstilstand en allerlei andere acute medische noodsituaties, zoals een klaplong of allergische reactie. Het zogenoemde Leerhuis werd vanmiddag geopend.

De zorgaanbieders Emergis en het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis werken in het Leerhuis samen om zorgmedewerkers op te leiden. Onder meer worden medische noodsituaties met behulp van speciale poppen worden nagespeeld. Zo leren de verzorgenden hoe ze in zo'n situatie moeten reageren.

Volgens directeur Gerco Blok van Emergis is dit soort specialistische kennis belangrijk voor de toekomst van de zorg. "Wat ik hoop is dat dit uiteindelijk uitgroeit tot een centrum waar we met allerlei instellingen dusdanig veel trainingen en opleidingen kunnen bieden dat we daarmee de zorg ook voor de toekomst zeker kunnen stellen."

Tekort aan zorgpersoneel

Daarnaast moet het Leerhuis ook een antwoord bieden op het dreigende tekort aan zorgpersoneel in Zeeland, door meer stage- en opleidingsmogelijkheden te creëren. Het ADRZ biedt dit jaar al twee keer zoveel stageplaatsen aan als in 2017, maar door de leerschool moet dat aantal verder omhoog gaan.

Bekijk het item op de website van Omroep Zeeland.

Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.