Avatar
17 January 2018 - Petra Ploeg plaatste:

'Love is the key': unieke samenwerking in aanpak traumatische stress bij kinderen op St. Maarten

Mooi is dat, als twee organisaties die geen vanzelfsprekende samenwerkingspartner zijn elkaar toch vinden. In dit geval als gevolg van orkaan Irma die op 6 september 2017 over St. Maarten raasde en het eiland in ravage achterliet. De bewoners van St. Maarten pakken de draad weer op, maar extra aandacht voor de gevolgen van traumatische stress bij kinderen is nodig.

Philipsburg Jubilee Library, de enige openbare bibliotheek op het eiland, heeft de samenwerking gezocht met Mental Health Foundation en verhalenvertelster en sociaal werkster Guineta de Palm van Curaçao. Met een speciaal ontwikkelde methode worden kinderen met verhalen, boeken, spellen en muziek gestimuleerd om te vertellen hoe ze de orkaan en de periode daarna hebben beleefd. 'Love is daarbij de key' aldus Guineta. Op de website van Philipsburg Jubilee Library lees je het hele verhaal.

Beide instellingen zijn door de gevolgen van Irma nog beperkt in hun dienstverlening en kunnen hulp uit Nederland goed gebruiken. Ik ben direct betrokken bij zowel een fundraising voor de bibliotheek als die voor Mental Health Foundation. En het goede nieuws is dat jouw donatie nog welkom is :)

  • Tot 26 januari voor Mental Health Foundation (rekeningnummer NL 77 INGB 0005 3520 64 tnv stichting The Quill onder vermelding van 'Rebuild-mental-health-sxm').
  • Tot 31 januari voor de bibliotheek (rekeningnummer NL13 INGB 0000 425131 tnv Koninklijke Bibliotheek ovv ‘Boekenstorm’).

Het geld komt direct en 100% ten goede aan de twee instellingen zelf. Ze verdienen het en hun doelgroep helemaal.

Zie ook: Persbericht 'Slotoffensief actie Boekenstorm voor bibliotheek St. Maarten' en Library bringing back normalcy on post-Irma St. Maarten

'Love is the key': unieke samenwerking in aanpak traumatische stress bij kinderen op St. Maarten
Om te kunnen reageren dien je geregistreerd en ingelogd te zijn. Klik hier om in te loggen. Ben je nog geen lid van GGZ connect dan kun je je hier gratis registreren.